Hilgertová na trati MS už nebude experimentovat, půjde i o Rio

Deblkanoisté a kajakářky pojedou na světovém šampionátu ve vodním slalomu semifinálové a poté finálové jízdy. Česká výprava bude mít na trati 5 lodí a v jedné z nich bude opět Štěpánka Hilgertová. 47letá závodnice už nebude na trati experimentovat, půjde o finále i účast na OH v Riu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Štěpánka Hilgertová na trati MS

Štěpánka Hilgertová na trati MS | Foto: Jan Homolka / Kanoe.cz

Dvojnásobná olympijská vítězka teď nebude mít prostor na experimenty a chyby, tak jako v kvalifikaci. V ní první jízdě zkusila jednu z branek projet pozadu v domnění, že to bude rychlejší, ale nakonec ji to stálo jistotu postupu.

„Jinak jsem jela velice slušně, ale z videa jsme naměřili, že to bylo skoro 6 vteřin a chyběla mi vteřina, takže mě to docela mrzelo. Jinak to byla kvalifikační jízda, jak má být. To, že jsem se nedotlačila přes jeden válec, mě bohužel stálo čas,“ říká Štěpánka Hilgertová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci mezi českými kajakářkami před semifinále MS zjistil Martin Charvát

Jí i dalším dvěma českým kajakářkám ve finále Kateřině Kudějové a Veronice Vojtové tímto začíná interní boj o olympijské hry.

V Riu pojede za každou zemi jenom jedna loď v kategorii a český svaz nastavil jasná pravidla. Letenku získá ten závodník, který bude mít nejvíce bodů ze tří závodů Českého poháru v součtu s bonusovými body za umístění na světovém šampionátu.

Za vítězství v Lee Valley je 5 bodů, ale Češky si mohou přilepšit i pouhou účastí ve finále, i kdyby skončily až desáté. Štěpánka Hilgertová i Veronika Vojtová tak mají o to větší motivaci postoupit z dopoledního semifinále.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme