Hilgertové se vzdálily sedmé olympijské hry, ještě horší pozici má Hradilek

Kajakářka Štěpánka Hilgertová byla na šesti olympijských hrách, její kolega Vavřinec Hradilek získal v Londýně před třemi lety stříbrnou medaili. Na příští olympijské hry do Ria se ale budou dostávat hodně těžko, protože za každou kategorii tam za zemi pojede jen jedna loď a momentálně drží trumfy čerství mistři světa Kateřina Kudějová a Jiří Prskavec.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Štěpánka Hilgertová se i ve 47 letech dostala do finále MS

Štěpánka Hilgertová se i ve 47 letech dostala do finále MS | Foto: Jan Homolka / Kanoe.cz

„Takhle to neberu, jestli ona (Kateřina Kudějová, pozn. redakce) bude jezdit takhle, bude do Ria patřit,“ říká Štěpánka Hilgertová, které se i přes postup do finále MS výrazně vzdálila účast na sedmých olympijských hrách.

Přehrát

00:00 / 00:00

Skončené MS vodních slalomářů bylo zároveň první šancí získat nominační body pro Rio, národní měření sleduje reportér ČRo Martin Charvát

O tom, kdo pojede za Česko do Ria, rozhoduje interní pořadí, do kterého se započítají tři jarní nominační závody a bonusové body právě z MS. Kateřina Kudějová a Jiří Prskavec teď jako světoví šampioni získali na své slavnější kolegy obrovský náskok, který se jim bude špatně smazávat.

„Určitě mi to dochází, ale to je sport. Nominace bude pořád otevřená, nesmím ji nijak vzdávat. Hrozně se na ni těším a budu se připravovat jako nikdy,“ slibuje Vavřinec Hradilek.

Stříbrný olympijský medailista právě z londýnského kanálu skončil na MS už v semifinále a v českém nominačním pořadí kajakářů je nyní až třetí. Ale sám světový šampion se pomyšlení na kvalifikaci na OH zatím úspěšně brání.

„Tohle bych nestavěl jako první nominační závod do Ria. Jsem nejlepší na světě v tomhle roce, to mi nikdo nemůže vzít. Proto jsem sem jel. Vůbec mě nezajímá, že bude příští rok nějaká nominace, teď to nechci řešit. Chci si užít, že jsem mistr světa,“ plánuje nadšený Jiří Prskavec.

Vítězka mezi kajkářkami si pak váží i získaných bodů v české soutěži. „V naší nominaci jsou čtyři body hodně. Jsem s nimi určitě hodně spokojená,“ přiznává Kateřina Kudějová.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme