Hilgertovou druhá kvalifikační jízda nerozhodila. Zažila jsem toho už dost, usmívala se

Kajakářka Štěpánka Hilgertová bude v Londýně na stejném místě jako na olympijských hrách bojovat po třech letech o medaile. Zkušená vodní slalomářka si sice z kvalifikace mistrovství světa udělala drama, ale nakonec na rozdíl od jiné kajakářské legendy postoupila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kajakářka Štěpánka Hilgertová postoupila v Londýně do semifinále světového šampionátu

Kajakářka Štěpánka Hilgertová postoupila v Londýně do semifinále světového šampionátu | Foto: Jan Homolka / Kanoe.cz

Místní hlasatel do propršeného odpoledne připomínal jednu důležitou zprávu za druhou. Nejprve z kvalifikace nepostoupila Elena Kaliská a svůj neúspěch dlouhou vydýchávala. Chvíli po Slovence naopak zvládla svůj boj se zpěněnou tratí Štěpánka Hilgertová.

„Na vodě jsem toho zažila dost, i těch druhých kvalifikačních jízd jsem v posledních letech pár jela, takže jsem zas tak enormně nervózní nebyla,“ říkala po opravné jízdě kajakářka, která měla na londýnské trati stejně jako celý český tým před dvěma měsíci soustředění.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nervozita Štěpánku Hilgertovou před druhými kvalifikačními jízdami MS netrápila. Více jí vadilo počasí a velké průtahy

Teď ji neobvykle potrápilo sychravé anglické počasí a dlouhé pauzy mezi jízdami.

„Ještě jsem nezažila, že by byly tři a půl hodiny mezi dvěma kvalifikačními jízdami, spíš to bývalo: šup a hotovo. Korunu tomu nasadilo to, že jdu ještě na doping. Čůrat se mi nechce a budu teď dvě hodiny sedět někde na loděnici,“ zlobila se na oko.

Postup si sedmačtyřicetiletá vodní slalomářka vyjela předposlední jízdou celého programu. A hned za cílem z malé světelné tabule poznala, že prošla do semifinále, třebaže jen o 7 desetin sekundy.

„Věděla jsem, že na ní musí svítit nejhůř devítka, a když tam byla sedmička, tak jsem věděla, že je to dobré,“ shrnula spokojená, ale i unavená Štěpánka Hilgertová.

Martin Charvát, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme