Hrábl jsem si, přiznal König. Poháněl ho i pohled na Contadora

Cyklista Leopold König zítra oslaví své nejlepší umístění na závodech takzvané velké trojky. Na Girod'Italia si v Miláně dojede pro šestou příčku v celkovém pořadí. V dnešní 199 kilometrů dlouhé horské etapě pro to hodně trpěl. A nakonec v ní dojel 9.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyčerpaný Leopold König v Sestriere

Vyčerpaný Leopold König v Sestriere | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

„Rozhodně to nebyla nejtěžší etapa, ale musel jsem si trošku hrábnout hlavně posledních 5 kiláků, kdy jsem šel sám, abych stáhl čas na Kruijswijka. To se podařilo a poslední 3 kilometry jsem najel asi půl minut. Stálo mě to nějaké síly a potom jsem nebyl úplně čerstvý,“ svěřil se v cíli Leopold König, který o 12 sekund uhájil 6. místo.

Do cíle jste dojel těsně za růžovým Albertem Contadorem, který dnes ztratil.

Přehrát

00:00 / 00:00

S vyčerpaným Leopoldem Königem hodnotil poslední horskou etapu Gira reportér ČRo Tomáš Kohout

Byl to takový můj hnací motor, že jsme ho viděli před sebou. Ale asi měl relativně špatný den, Astana ho utrhla a zrovna dneska není úplně výhra dojet s Contadorem.

Jaké to je, když člověk musí tahat sám a bojovat, aby byl co nejvýš v celkovém pořadí?

Posledních 5 kilometrů jsem jel časovku po třech a půl tisících kilometrů, podle toho jsem vypadal. Každých pár vteřin hrozí a už jsem viděl, jak dojedu do cíle a řeknou mi, že jsem prohrál o 5 vteřin, tedy o penalizaci, která není vůbec oprávněná (König dostal 10sekundovou penalizaci za údajné držení se týmového vozu, pozn. red.) Řekl jsem si, že tak to prostě nebude.

Aru vyhrál na Giru druhou etapu v řadě, König si pohoršil na 6. místo

Číst článek

Jste rád, že etapa z Turína do Milána bude spíše oslavná? To by asi jinak v závěru hodně bolelo.

Člověk musí být pořád ostražitý, protože tam jsou záludné okruhy. Je to trochu jako Champs-Élysées (Dojezd Tour de France, pozn. red.). Všichni říkají, že oslavujeme a nakonec si tam člověk drtí kosti na kostkách.

Contador na Giru poprvé výrazně ztrácel. Situaci jsem měl pod kontrolou, tvrdí

Číst článek

Tady to bude zase rychlé. Sprinteři, co trpěli v horách, se budou snažit vyhrát etapu. Hlavně, ať zůstaneme mimo problémy a ať v klidu dojedeme.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme