Hraju pro tým, říká basketbalista Pumprla. Výrazně se podílel na výhře nad Ukrajinou

Velký večer, i tak lze nazvat nedělní vystoupení českých sportovců v lotyšské Rize. Na výhru fotbalistů nad domácím výběrem navázala totiž také česká basketbalová reprezentace, která zdolala na mistrovství Evropy po Estoncích také Ukrajince. Na výhře 78:64 se výrazně podílel 17 body také Pavel Pumprla.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Pavel Pumprla

Basketbalista Pavel Pumprla | Foto: Michal Jurman

Ukrajinu jste utrhli možná více, než se čekalo? Byli jste překvapeni, třeba jak jste dokázali ubránit hvězdu Fesenka?

Myslím, že po včerejšku, co Ukrajina předvedla dobrý výkon proti Litvě a málem ji i v koncovce porazila, tak jsme žádný jednoduchý zápas nečekali. Popravdě jsem trochu překvapen, že to šlo jednodušeji.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalistu Pavla Pumprlu zastavil po utkání s Ukrajinou reportér Michal Jurman

Ale na druhou stranu jsme věděli, že Ukrajina, hlavně první poločasy ve všech zápasech přípravy měla slabé a častokrát hodně prohrávala. Takže v poločase jsme si dali pozor a hodně jsme se na to upozorňovali, že je nesmíme nechat vrátit se do zápasu, což právě v přípravách zvládli proti silným soupeřům.

Vy jste si pohlídali závěr utkání také právě díky vám. Byl jste překvapen i z vlastního výkonu? Protože 17 bodů, z vás tříštilo sebevědomí na každý metr.

Je pravda, že nejsme typy hráčů jako třeba hodně Američanů, kteří by sebevědomí měli i po deseti minutých střelách. Ale moje hra se příliš nemění, snažím se vycházet z dobré obrany a jako celý tým běháme hodně dopředu.

Na rozdíl od včerejška, kdy mě bránil menší hráč, a snažili jsme se hrát se mnou zády ke koši a abych to rozhazoval a napadal obranu, tak dneska to naopak vyšlo do nějakých nájezdů. Ale tak jak je u mě zvykem, budu hrát to, co je potřeba pro tým. A pro mě je důležité, že jsme takhle vyhráli.

Jak se zrodila ta změna? Co snídal Pavel Pumprla dnes, protože včera to byla vynikající obranná práce, ale střelecky to zase tolik nešlo, dnes jste se rozstřílel?

Popravdě na hotelu jsou snídaně pořád stejné, takže žádnou velkou změnu jsem do toho nedal. Ale to je o tom, jak se člověk na začátku chytne. Když mi to nepůjde střelecky a nebude se mi v útoku dařit, tak budu hrát v obraně a v útoku budu tvořit pro ostatní. Ale když mám výhodu v útoku a můžu obranu napadat, tak to budu dělat rád, protože, jak říkám, budu vždycky dělat to, co pomůže týmu.

Jak moc uklidňuje bilance ze dvou zápasů? Dvě výhry – vlastně jste v tomto směru zatím jediní s Litvou.

Určitě to uklidňuje hodně, protože jsme tady proti soupeřům ty výhry potřebovaly. A přesně tak, aby nás to uklidnilo. Teď můžeme myslet na to, že máme dvě výhry v zádech a nemusíme vyhrát úplně za každou cenu.

Ale samozřejmě podle toho, jak skupina skončí, tak budeme nasazeni do osmifinále. A to je hodně důležité, takže žádný zápas už prostě nejde nehrát naplno. Myslím, že zítra budeme pokračovat ve stejném tempu jako dnes. Zítra tu bude proti domácím skvělá atmosféra a myslím, že si můžeme přijít zápas užít, ale zároveň budeme vědět, že vítězství bude hodně důležité pro umístění ve skupině a budeme dělat všechno pro to, abychom ho dosáhli.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme