Ital Luca Paolini měl na Tour pozitivní dopingový test na kokain

Luka Paolini už nebude pokračovat v letošním ročníku Tour de France. Osmatřicetiletý italský cyklista měl totiž pozitivní dopingový test na kokain. Mezinárodní unie UCI oznámila, že jezdec ruské stáje Kaťuša neprošel kontrolou v úterý 7. července.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luca Paolini během šesté etapy letošního ročníku Tour de France

Luca Paolini během šesté etapy letošního ročníku Tour de France | Zdroj: Reuters

„Podle pravidel byl jezdec dočasně suspendován do vyřešení případu," uvedl UCI v prohlášení. "Vrací se domů,“ řekl mluvčí Kaťuše.

Paolini je prvním cyklistou, který měl na Tour dopingový nález, od roku 2012. Minulé dva ročníky závodu, který v minulosti zasáhla řada dopingových afér, se obešly bez pozitivních testů.

Brit Cavendish si v závěrečném spurtu dojel pro triumf v 7. etapě Tour

Číst článek

Bronzový medailista z mistrovství světa v roce 2004 byl pomocníkem elitního spurtéra Nora Alexandera Kristoffa, který zatím marně útočil na etapové vítězství. V celkovém pořadí mu před vyloučením ze závodu patřilo 168. místo.

Paolini letos v březnu vyhrál prestižní belgickou klasiku Gent-Wevelgem. K jeho úspěchům patří i etapová vítězství na předloňské Giru d'Italia a Vueltě v roce 2006. Za Kaťušu jezdí od roku 2011, předtím závodil za Quick Step, Liquigas a Acqua&Sapone.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme