Itálie - země velkých rozdílů. Při MS to zažívají i čeští volejbalisté

Volejbalové mistrovství světa mužů dnes vstoupí do své druhé fáze. Italové jsou zatím od mezinárodní federace chváleni za výbornou organizaci. Ta je ale v různých městech dosti rozdílná.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS volejbalistů 2010, Itálie

MS volejbalistů 2010, Itálie | Foto: FIVB

Do nadstavbové části šampionátu postoupilo ze základních skupin 18 úspěšných celků, které se přesunuly do tří italských měst - Catanie, Milána a Ancony.

Posledně jmenované město je také novým působištěm české reprezentace, která tak na vlastní kůži poznala, jaký je rozdíl v tom, když vás hostí Italové ze severu nebo o 550 kilometrů jižněji

Přehrát

00:00 / 00:00

Itálie - země velkých rozdílů. Při MS to zažívají i čeští volejbalisté

„Myslím, že v Turíně bylo vše dobře zorganizované. Tady uvidíme, jak to bude. Ale hlavně, že nám dali postel a dají nám najíst,“ prohlásil nekonfliktně universál Jan Štokr, který v Itálii působí už šest let a tak bere s nadhledem rozdíly v organizaci šampionátu v Turíně a Anconě.

Zatímco na severu byl každý tým pod stálým, ale nijak nevtíravým dohledem policie a jakýkoli požadavek byl obratem splněn, tak v Anconě je doprovodem pouze italsky a anglicky mluvící slečna, která se nevyzná ve volejbale a navíc ani ve městě, kde se skupiny L a N hrají.

To dokonce nezná ani řidič autobusu, který vozí tým na trénink a k zápasům, o čemž přesvědčil, když s volejbalisty zabloudil nejen při cestě do haly, ale zmateně vjížděl do slepých ulic i při zpáteční cestě

„Já doufám, že řidič si tu cestu přes noc najede a že nebudeme bloudit po městě. Ale myslím, že jo. Je to na začátku, budeme tu do soboty nebo do neděle, takže ono se to spraví,“ zůstává v klidu ‘Drobek‘, jak se Janu Štokrovi s jeho více jak dvěma metry přezdívá.

V klidu jsou ale i zdejší pořadatelé. Když něco nejde, tak jen anglicky řeknou - Sorry, tomorrow. Jenže druhý den zopakují to samé. Prostě čím více na jih, tím větší klídek

„Říká se, že ty rozdíly jsou až od Neapole směrem dolu na jih. Ale teda v Anconě můžu říct, že ty rozdíly už jsou tady vidět,“ řekl další znalec italského prostředí Petr Pláteník, který během své kariéry působil v Cuneu.

Organizátoři ale slibují, že před zápasem se Spojenými státy bude vše v naprostém pořádku. Češi ale raději na utkání, které začíná v 17 hodin, vyrazí s pořádným předstihem.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme