Jak podpořit handicapované florbalisty? Střílejte na vozíčkáře!

Nový projekt České florbalové unie pro podporu handicapovaných sportovců, který se spolu s dnešním startem Fortuna extraligy rozjíždí, se snaží finančně podpořit. Handicapovaným florbalistům by měl pomoci v získání speciálních sportovních vozíčků.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Florbal - ilustrační foto

Florbal - ilustrační foto | Foto: floorballontario.com

,,Lekla jsem se, že tam půjdu a oni na mě budou střílet. Ale ono to tak není," směje se nejlepší handicapovaná florbalistka loňské sezony Jana Pitelková, kterou název akce nejprve vystrašil. Její obsah ji ale samozřejmě potěšil.

,,Hráčů je hodně, vozíků málo," popisuje sympatická sportovkyně trable mnoha týmů. Není prý neobvyklé, že vozíky má jen základní formace a při střídání dochází ke kvapnému přesedání. Aby tato nedůstojná praxe postupně vymizela, vymyslela Česká florbalová unie ve spolupráci s Českou federací florbalu vozíčkářů projekt Střílejte na vozíčkáře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak podpořit handicapované florbalisty? Střílejte na vozíčkáře!

Zapojit se do něj může jakýkoliv registrovaný tým. Za každý soutěžní gól zaplatí třicet korun, které na šedesát zdvojnásobí titulární sponzor mužské extraligy. Celý obnos pak poputuje na nákup vozíku pro Janu Pitelkovou. Až bude vybráno nutných 55 tisíc, přijde na řadu některý z jejích kolegů.

,,Mně se líbí, že se toho může zúčastnit kdokoliv. Apeloval bych na rodiče, jejichž děti hrají florbal, aby přispěli. I pro ty děti to pak bude mít jistý morální podtext," věří patron projektu Ivan Trojan, který spolu s dalšími herci Davidem Suchařípou, Vojtěchem Dykem nebo Jiřím Mádlem tvoří tým Real Top Praha. Otázkou je, zda se svou střeleckou potencí společnou florbalovou kasičku obohatí.

,,Zápasů moc neodehrajeme, ale branky snad dáme," říká Trojan. Doufejme tedy, že přihlášených týmů, následně gólů a konečně vybraných peněz bude co nejvíc. Podrobnosti o projektu najdete na webové adrese fbh.cz/strilejte.

Martin Charvát, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme