Japonci mají malé posilovací stroje, poznaly české volejbalistky

České volejbalistky jsou těsně před vrcholem letošní sezony. Tím je bezesporu mistrovství světa v Japonsku. Zápasy ve skupině odehraje národní tým v Hamamatsu. Tam už je všechno připraveno, stejně jako v dalších městech, ke startu prvních duelů. Do zahájení toho, který nás zajímá ze všech nejvíc, zbývají ještě dva dny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Posilovna

Posilovna | Foto: Archiv

Dva dny, které ještě zbývají do zahájení šampionátu, mohou pro někoho být hodně, pro někoho málo. Český tým se snaží využít čas na sto procent. Hráčky si zatrénovaly v prostorné Green aréně, kde byste podle názvu tušili zelenou barvu. Spíš ale nese pojmenování podle parku, ve kterém se nachází. A jaká byla atmosféra přímo na tréninku? Ryze pracovní.

Po ukončení speciálních volejbalových cvičení se devět hráček odebralo do posilovny. „Jsou tady trošičku menší stroje, než jsme zvyklí. To holkám dělá potíže. A nejsou tady velké nakládací činky třeba na bench press, takže to nám chybí. Ale tahle posilovna je už trošičku lepší než ta první, kterou jsme měli,“ prohlásil asistent trenéra Šillera Ondřej Marek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Japonci mají malé posilovny, říkají české volejbalistky

Jenomže, co je postaveno pro Japonce, pro dlouhé volejbalistky není. Potvrzuje to i nahrávačka Michaela Jelínková. „Tady jsou menší stroje a hlavně chybí tyč, na kterou by se dalo naložit a s ní dělat třeba podřepy, nebo nějaké přemístění, nebo dokonce bench. Jsou tady spíš stroje na ruce, a to je prostě málo! Chce to cvičit obě půlky těla. Ale nějak jsme se tam naskládaly. Rusky by tady ale asi měly problém si zacvičit.“

A to Jelen, jak se hráčce německého Münsteru přezdívá, nepatří mezi největší obry. Jako nahrávačka měří 186 centimetrů.

Trenéři všech předních světových týmů dobře vědí, že posilovna k ženskému volejbalu neodmyslitelně patří. To potvrdil i asistent kouče Ondřej Marek. „My jsme ze začátku přípravy chodili do posilovny celkem často, tam byla posilovna třikrát týdně. Teď se ji snažíme zachovat alespoň dvakrát týdně. Máme ještě do zápasu čas několik dní a chtěli jsme oživit silové schopnosti.“

Klid před bouří

Hráčky zatím působí klidně. Nervozita se neprojevuje. Páteční start proti Nizozemkám ale už začíná být předmětem jejich hovorů. „Už na to i myslíme. Ale co se týče tréninku, tak jsme zatím vůbec nic nedělaly, ve smyslu přípravy na Holandsko. Ještě jsou dva dny, už jsme něco udělaly v Brně na Holandsko. Větší příprava – video a taktika – myslím, že proběhne zítra nebo pozítří. Tam už to hráčkám vletí do hlavy naplno,“ uvedla Michaela Jelínková.

Dnes česká reprezentace změřila už podruhé před šampionátem síly s místním univerzitním týmem. Japonci byli mírně lepší než česká děvčata, která v pátek nastoupí v turnajové premiéře proti Nizozemsku. Tam už snad budou hrát prim české barvy.

Kamil Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme