Je čas něco změnit a začít jinde, oznámil Vettel odchod ze stáje Red Bull

Zatímco tajfun Phanfone teprve do zítřejšího dějiště Velké ceny vozů formule 1 míří, malé zemětřesení už má japonská Suzuka za sebou. Šéf stáje Red Bull Christian Horner totiž prozradil, že jeho hlavní hvězda, čtyřnásobný mistr světa Sebastian Vettel, se rozhodla po sezóně opustit tým, který jej dovedl ke všem úspěchům jeho dosavadní kariéry.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sebastian Vettel po šesti sezonách odejde ze stáje Red Bull

Sebastian Vettel po šesti sezonách odejde ze stáje Red Bull | Zdroj: Reuters

„Řekl nám to večer před kvalifikací, pro tým to rozhodně není jednoduché. Zřejmě dostal hodně lákavou nabídku, je jasné, že bude jezdit za Ferrari,“ tvrdí sebejistě Christian Horner, který zprávu o konci spojení Vettela s Red Bullem potvrdil jako první.

Ze strany samotného rodáka z Heppenheimu se ale fanoušci konkrétní odpovědi na otázku ohledně jeho budoucnosti nedočkali. „Zatím nemohu potvrdit, kam přestupuji, ale brzy se dočkáte,“ slíbil Vettel s tajuplným úsměvem davu novinářů krátce po dnešní kvalifikaci v Suzuce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlášenému odchodu Sebastiana Vettela z Redu Bullu se věnuje reportér ČRo Michal Jurman

V kvalifikační jízdě 9. nejrychlejším časem výrazně zaostal za svými ambicemi a někteří z fanoušků už na sociálních sítích začali mluvit i o ztrátě motivace u bývalého německého suveréna.

Komunikace mezi Vettelem a vedením týmu se během kvalifikace omezila na nejnutnější minimum. Zkrátka rozčarování panuje už nyní nejen z výkonů a výsledků Vettela ale i z jeho nového rozhodnutí.

V Red Bullu jej bude muset příští sezónu nahradit Rus Daniil Kvjat z Toro Rosso. Ve Ferrari by pak měl zase uvolnit Vettelovi místo Fernando Alonso.

Mercedes vládl kvalifikaci GP Japonska F1, vyhrál Nico Rosberg

Číst článek

„Takové je závodění, patří to k tomu. Strávil jsem tady opravdu skvělá léta, ale cítím, že je čas něco změnit, začít jinde, a teď je k tomu nejlepší čas,“ naráží Vettel na letošní sezonu, ve které nejenže stále čeká na první vítězství, ale navíc v ní neustále výrazně zaostává za týmovým kolegou Danielem Ricciardem.

Vettelův případ jasně ukazuje na to, že v dnešní formuli 1 se už zkrátka nenosí trend, kterýrazil například u Ferrari Michael Schumacher. Tedy pomoci týmu svými zkušenostmi s vývojem auta, které zaostává za konkurencí. Dnes čekají piloti naopak takovou techniku, která třeba skryje i jejich částečné nedostatky.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme