Je to takové malé déjà vu, napadá basketbalistu Satoranského před osmifinále s Chorvaty

Šestnáct let čekali čeští basketbalisté na to, až budou moci zasáhnout do osmifinálového zápasu mistrovství Evropy. Dočkají se zítra v pravé poledne, kdy nastoupí proti hvězdami z NBA oplývajícímu výběru Chorvatska. Tedy proti soupeři, na kterého z posledního šampionátu nemají Češi vůbec pěkné vzpomínky.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský, jeden z lídrů českého reprezentačního výběru

Tomáš Satoranský, jeden z lídrů českého reprezentačního výběru | Zdroj: ČTK

„Zahodili jsme tehdy strašně moc trestných hodů. Poločas jsme měli výborně rozehraný, ale tohle nás rozhodilo,“ vzpomíná Tomáš Satoranský na utkání proti Chorvatsku z 9. září 2013.

V posledním zápase základní skupiny C tehdy Češi podlehli balkánskému soupeři 53:70 a na poslední chvíli tak přišli na mistrovství Evropy o postup ze základní skupiny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Před dvěma roky poslali Chorvati Čechy z ME domů. Letos ale nejsou tak dominantní, říká Satoranský

„Je to takové malé déjà vu. Mají podobný tým jako před dvěma roky. Jsou v něm velice talentovaní hráči. Klíčem k úspěchu bude naše obrana. Letos nejsou tak dominantní, měli problémy. Jsme teď odpočatí a můžeme pomýšlet na dobrý zápas,“ věří Satoranský.

Odpočatí, jak říká rozehrávač českého výběru, ale budou v neděli přeci jen více Chorvati. Jednak hráli poslední zápas základní skupiny ve čtvrtek dříve než Češi a jednak v něm šetřili své největší opory včetně Satoranského spoluhráče z Barcelony Ante Tomiče.

Právě 217 vysoký centr byl přitom před dvěma lety ústřední postavou chorvatské výhry nad Českem.

„Nechali hrát víc druhou pětku, proti Gruzii jim už o nic nešlo. Nemůžeme se koukat na to, že prohráli. Možná naopak do toho teď víc půjdou,“ nespatřuje Vojtěch Hruban ve čtvrteční porážce Chorvatska na evropském šampionátu nějaký náznak slabší formy reprezentace, která na posledním evropském šampionátu skončila čtvrtá.

Česká odveta za dva roky starou porážku bude na pořadu dne v neděli od 12 hodin a základním klíčem k úspěchu v ní bude ubránit zřejmě nejlepší podkošovou dvojici na letošním šampionátu Tomič-Šarič.

Michal Jurman, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme