Joshua při první obhajobě titulu IBF knokautoval Breazealea

Britský boxer Anthony Joshua obhájil titul profesionálního mistra světa v těžké váze organizace IBF. Amerického vyzyvatele Dominica Breazealea knokautoval v sedmém kole.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský boxer Anthony Joshua obhájil titul profesionálního mistra světa v těžké váze organizace IBF

Britský boxer Anthony Joshua obhájil titul profesionálního mistra světa v těžké váze organizace IBF | Zdroj: Reuters

Olympijský vítěz z Londýna 2012 Joshua zůstal i při první obhajobě mistrovského pásu v profesionálním ringu neporažený. Ani v 17. zápase v kariéře nemusel boxovat na plný počet kol. Breazeale naopak našel ve svém 18. duelu prvního přemožitele.

Šestadvacetiletý Joshua souboji v londýnské O2 Areně, kterému předcházela minuta ticha k uctění památky nedávno zesnulé legendy profesionálního boxu Muhammada Aliho, od začátku dominoval.

Už ve druhém kole byl Breazeale v jednu chvíli viditelně otřesený, ale úřadující šampion to ještě k ukončení zápasu nevyužil. Nakonec o čtyři roky starší Breazeale vydržel na nohách až do sedmého kola, což proti Joshuovi dosud dokázal jen Brit Dillian Whyte.

Stejně jako vloni v prosinci ale favorizovaný Brit víc nepřipustil a po sérii tvrdých úderů skončil jeho soupeř poprvé na zemi. Vzápětí se situace opakovala a ringový rozhodčí už ani nezačal Američana počítat a zápas ukončil.

„Byl to těžký soupeř a jsem celkem unavený. Po posledním zápase jsem byl hned za dva týdny zpátky v ringu, takže teď se těším na větší pauzu. Potřebuju dobít baterky,“ řekl Joshua, který získal mistrovský pás na začátku dubna po vítězství nad Američanem Charlesem Martinem už ve druhém kole.

V sobotu teprve podruhé v kariéře potřeboval k vítězství více než tři kola. Jeho příštím soupeřem by teď měl být Novozélanďan Joseph Parker, Joshua ale vyhlíží především duel o další tituly.

Plány mu trochu narušilo zranění majitele pásů WBA a WBO a krajana Tysona Furyho, který odložil původně na červenec naplánovanou odvetu se sesazeným šampionem Vladimirem Kličkem.

„Doufám, že se brzy uzdraví, protože jsem si myslel, že v zimě by na ten zápas mohlo dojít. Mezitím se podíváme na jiné soupeře, jako je Joseph Parker,“ řekl Joshua.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme