Judista Krpálek není se sezónou úplně spokojený, doufá ve zlepšení

Mladí judisté se chystají na mistrovství Evropy do 23-ti let, které se koná příští týden. Výjimku tvoří nejlepší český judista současnosti Lukáš Krpálek, který sice věkem pohodlně tuto věkovou hranici splňuje, jeho cíle jsou ale mnohem vyšší.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek

Lukáš Krpálek | Foto: judokrpalek .com

Závodník pražského USK totiž raději odjede do Saudské Arábie a následně do Koreji, kde se konají další podniky Světového poháru, ve kterých bude chtít získat body do olympijské kvalifikace. Těch totiž během letošního roku posbíral méně, než kolik si před sezónou předsevzal.

„Mrzí mě to, ale nebylo to zase tak strašné, nějaké body jsem tento rok udělal. Ale doufám, že příští rok se mi bude dařit víc, abych byl na vyšších příčkách, dostal se na olympiádu a případně byl i nasazený. Když už bych tam byl, abych nechytil hned v prvních kolech nějakého dobrého borce,“ plánuje si Lukáš Krpálek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Judista Krpálek není se sezónou úplně spokojený, doufá ve zlepšení

Pokud si nedovedete pod slovy 'nebylo to zas tak strašné' představit, čeho letos český judista ve světovém poháru dosáhl, tak věřte, že dokázal dokonce jeden závod vyhrát. A to v létě v Portugalsku.

„Byl jsem nahoře, celkem se mi dařilo a porazil jsem tam celkem dobré borce. Ale teď poslední dva měsíce se mi tak nějak moc nedaří, trápím se a na soustředěních se peru se soupeři, které bych měl více méně porážet, tak se peru dost vyrovnaně, mám problémy. Snad to do příštího roku bude lepší,“ uvedl Krpálek.

Jenže forma se pomalu začíná vracet už v posledních dnech a tak by jí Lukáš Krpálek rád zúročil v nadcházejících dvou podnicích Světového poháru. „Cítím, že se to lepší, že se mi pere líp. A bylo by dobré, kdybych udělal nějakou medaili třeba v Abú Dhabí, popřípadě v Koreji. Kdybych udělal v obou dvou, bylo by to super!“

I proto letos vynechává Lukáš Krpálek evropský šampionát mladých borců. Nakonec v něm se bude moci představit ještě na přes rok a to si rozhodně nechce nechat ujít. „Každopádně příští rok bych se chtěl zúčastnit mistrovství Evropy do 23-ti let, protože je to na domácí půdě v Praze.Takže budu dělat co proto, abych se tady pral.“

Mimochodem právě judisté této věkové kategorie už hojném počtu promlouvají do pořadí na předních místech i mezi seniory a tak bude mít Lukáš Krpálek před domácím publikem hodně těžkou úlohu.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme