K ideálu chybí kajakářům při přípravě na domácí ME v Račicích teplejší počasí

V zámoří si užili sluníčka i velkých tréninkových dávek a teď se začínají čeští kajakáři připravovat v Račicích. Necelé tři týdny, které je dělí od mistrovství Evropy, stráví právě tady, v dějišti letošního kontinentálního šampionátu v rychlostní kanoistice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V průběhu Velikonoc se kajakářská skupina Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba vrací ze soustředění v Kalifornii zpět do Česka

V průběhu Velikonoc se kajakářská skupina Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba vrací ze soustředění v Kalifornii zpět do Česka | Foto: David Vrbický

„V Americe jsem jezdil v tílku, občas bez trička. Tady bych asi zmrznul a vytáhli by mě z vody modrýho,“ žertuje při pohledu na počasí Josef Dostál.

„Je to na dlouhé triko a někdy i na dvě. Není to příjemné, navíc mrznou prsty a pak to ve sprše pěkně bolí, když rozmrzají,“ říká Dostál.

Přesto se úřadující mistr světa na singlkajaku a čtyřkajaku usmívá, jak je jeho dobrým zvykem. Přitom klima prý nemusí ovlivnit jen komfort při tréninku, ale i závodní výsledky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kajakáři se vrátili ze soutředění v Americe a před domácím mistrovstvím Evropy se budou připravovat v dějišti šampionátu v Račicích

„Ve studené vodě je těžší záběr a úplně to tak neodjíždí. Musíme se srovnat, aby to na mistrovství Evropy nějak vypadalo.“

Ale příliš problémů by s tím velmi úspěšný český čtyřkajak, bronzový z olympijských her a zlatý z posledního mistrovství světa, mít neměl. I v rychlostní kanoistice totiž platí výhoda domácího prostředí.

„Za posledních dvacet let to tady máme osahaný dost. Známe každý kout, pak už jde jenom o vítr, ale to už taky všechno známe,“ usmívá se Lukáš Trefil.

„Voda je všude jiná, i když je mokrá. Má jiné složení, jsou tam jiné minerály, jiná teplota vody a to udělá hrozně moc. Je potřeba si na to trošku zvyknout s tím, že mně se v Račicích závodí vždycky dobře a klukům taky,“ dodává Josef Dostál.

 

Stručnými a jasnými slovy o soustředění v slunné Kalifirnii a letošní sezóně.

Posted by Josef Dostál on 13. duben 2015

Potvrdit to a přetavit domácí vodu v třetí titul mistrů Evropy za sebou se pokusí čtyřkajak Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba první květnový víkend.

Uspět chce Josef Dostál i na singlkajaku a o medaile budou bojovat také singlkanoista Martin Fuksa a deblkanoisté Jaroslav Radoň s Filipem Dvořákem.

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme