Kajakář Prskavec třetí zlato v řadě nezískal, na ME skončil šestý

Další obhajoba zlata na mistrovství Evropy se Jiřímu Prskavcovi německém Markkleebergu nepovedla, po chybě na trati skončil šestý. V poslední kombinaci branek přišel o cenný kov také kanoista Stanislav Ježek, kterého padesátivteřinová penalizace srazila na 10. místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Prskavec

Jiří Prskavec | Foto: Jan Homolka

V cíli si Jiří Prskavec právem drbal hlavu. V rychlé jízdě se dopustil jednoho dotyku branky a dvě trestné vteřiny ho stály stupně vítězů. Skončil šestý se ztrátou téměř pěti sekund na bezchybně jedoucího Borise Neveua z Francie. Druhý byl domácí Alexander Grimm.

Suverénně nejstarší finalista mezi kanosity Stanislav Ježek až do konce útočil na evropskou medaili. Poslední kombinaci branke ale neprojel a 50sekundová penalizace ho stála dobrý výsledek. S velkou ztrátou skončil desátý, o jednu příčku lépe se umístil Michal Jáně.

Mezi ženami kanoistkami dojela Monika Jančová devátá, 22 sekund za vítěznou Britkou Kimberley Woodsovou.

Už do semifinále kajakářů prošel Prskavec až poté, co mu rozhodčí umazali dvousekundovou penalizaci. Český reprezentant si byl jistý, že se branky nedotknul.

„Cítil jsem, že jedu fakt pomalu a věděl jsem, že když šťouchnu, tak to na postup nemůže stačit. Jestli to měla být ta předposlední „povoda“, tak jsem určitě nešťouchl,“ vysvětloval.

Start ve finále si překvapivě nezajistil Vavřinec Hradilek. Stříbrný slalomář z her v Londýně chyboval v závěru a skončil na 23. místě. Neuspěl ani osmnáctý Ondřej Tunka.

Dalším kanoistům Tomáši Rakovi, Kateřině Hoškové a Tereze Fišerové se do finále postoupit nepodařilo.

Stanislav Ježek | Foto: Jan Homolka

Mistrovství Evropy ve vodním slalomu v Markkleebergu (Německo):
Muži:
K1: 1. Neveu (Fr.) 90,80 (0 trest. sekund), 2. Grimm (Něm.) -1,27 (0), 3. Málek (SR) -3,22 (2), ...6. Prskavec -4,92 (2), v semifinále 18. Tunka, 23. Hradilek (všichni ČR).
C1: 1. Savšek (Slovin.) 97,70 (2), 2. Tasiadis (Něm.) -0,45 (2), 3. Beňuš (SR) -2,48 (0), ...9. Jáně -8,43 (4), 10. Ježek -54,72 (52), v semifinále 17. Rak (všichni ČR).

Ženy:
C1: 1. Woodsová 123,13 (4), 2. Franklinová (obě Brit.) -2,72 (4), 3. Vilarrublaová (Šp.) -4,76 (4), ...9. Jančová -22,06 (8), v semifinále 11. Hošková, 14. Fišerová (všechny ČR).

Marek Augustin, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme