Kajakářka Hilgertová na medaili z MS nedosáhla, skončila čtvrtá

Nejzkušenější česká kajakářka Štěpánka Hilgertová na medailové umístění na mistrovství světa v Deep Creeku nedosáhla. Ve finále dojela čtvrtá a na bronz ztratila více jak čtyři vteřiny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Štěpánka Hilgertová

Štěpánka Hilgertová | Foto: Martin Kovařík

„Kdyby mi někdo před odletem z Prahy řekl, že budu čtvrtá, tak bych s tím byla spokojená. Už jenom postup ze semifinále je obrovský úspěch,“ zhodnotila svoje vystoupení na světovém šampionátu Hilgertová.

„Dnes měla v semifinále jedenáctá kajakářka odstup 4,69 vteřiny, to znamená deset kajakářek ve 4,5 vteřinách. To je hodně vysoko nasazená laťka a jsem ráda, že jsem mezi nimi mohla být.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Myslím, že pořád patřím mezi top světové kajakářky, říkala po finálové jízdě na mistrovství světa v Deep Creeku Štěpánka Hilgertová

Přesto nebyla zkušená dvojnásobná olympijská vítězka spokojená. Přiznala, že těsně po jízdě v ní převládá zklamání.

„Mrzí mě to, protože se mi jelo strašně špatně. Se vším jsem se strašně dřela, škoda, že to nešlo o trošičku líp. Ale neměla bych být neskromná, dala jsem do toho všechno a výsledek je velmi solidní,“ pousmála se Štěpánka Hilgertová.

I ohlédnutí za celou sezonou bylo pro ikonu českého vodního slalomu velice příjemné.

„Tady to bylo moje čtvrté letošní finále s umístěním na šestém, třetím, druhém a čtvrtém místě. To potvrzuje, že patřím mezi top kajakářky, i když jsou výraznější favoritky na medaile. Ale hodně pro mě znamená, že se s nimi dokážu držet na stejné úrovni,“ dodala nejúspěšnější česká kajakářka.

Mistrovství světa ve vodním slalomu v Deep Creeku (USA):

Muži:
C2: 1. Božič, Taljat (Slovin.) 118,43 (0 tr. sekund), 2. Picco, Biso (Fr.) -1,17 (2), 3. L. Škantár, P. Škantár (SR) -4,35 (0), ...9. Kašpar, Šindler -47,69 (50), v semifinále 12. Koplík, Vrzáň, 16. Karlovský, J. Jáně (všichni ČR).

Ženy:
K1: 1. Foxová (Austr.) 114,01 (0), 2. Pennieová (Brit.) -0,96 (0), 3. Pfeiferová -6,00 (0), 4. Hilgertová -10,76 (2), ...v semifinále 16. Kudějová, 24. Vojtová (všechny ČR).

Vojtěch Bureš, Zuzana Trojáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme