Kanoista Fuksa je mistrem světa na 500 metrů, čtyřkajak má bronz

Kanoista Martin Fuksa získal na mistrovství světa v Miláně první zlatou medaili. Po včerejším stříbru na dvojnásobné trati dnes vyhrál závod na 500 metrů. V dramatickém boji porazil Moldavana Tarnovského díky výbornému závěru. Čtyřkajak získal bronzové medaile.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český kanoista Martin Fuksa se raduje na stupních vítězů ze stříbra na mistrovství Evropy v Záhřebu

Český kanoista Martin Fuksa se raduje na stupních vítězů ze stříbra na mistrovství Evropy v Záhřebu | Foto: Vít Chalupa

„Titul mistra světa člověk může získat i na neolympijské trati. Neberu to jako něco míň, i kdy vím, že to tak každý hodnotí. Titul mi nikdo nevezme, můžu si říct, že jsem mistr světa,“ radoval se v cíli Martin Fuksa.

Včera přišel o zlato kvůli 17 tisícinám sekundy, dnes už si ale zlato z mistrovství světa sebrat nenechal. Jeho přemožitel z kilometrové trati, Němec Sebastian Brendel, navíc skončil daleko mezi poraženými na sedmém místě.

Na pětisetmetrové trati byli největšími soupeři 22letého kanoisty Rus Pavlov a Moldavan Oleg Tarnovský. Právě na ně měl favorit v polovině závodu drobnou ztrátu. Pak ale začal Rus odpadat a Čech zvládl druhou polovinu tratě fantasticky.

100 metrů před cílem dostal špičku své lodě před Tarnovského a jel si pro zlato. Nejcennější medaili nakonec získal o 666 tisícin sekundy před Moldavanem.

Čtyřkajak Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba neobhájil zlato z loňského, i tak pro něj ale závod v Miláně skončili úspěchem a bronzovou medailí. Česká čtveřice v závěru porazila čtvrté Australany o 54 tisícin sekundy. Vyhráli Slováci před Maďary.

Deblkanoi ve složení Jaroslav Radoň, Filip Dvořák se nepodařilo splnit cíl a z osmého místa nezískali kvalifikaci na OH do Ria. To se naopak překvapivě povedlo kajakáři Filipu Švábovi.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme