Kanoista Ježek se na MS vyhýbá přítelkyni, ta jako videorozhodčí hledá chyby

Kanoista Stanislav Ježek postoupil do semifinále mistrovství světa bez problémů, což je pro něj asi to vůbec nejdůležitější. Velmi lehce by se mu totiž nesnáze z trati mohly přenést i do domácnosti. Jeho partnerka, bývalá kajakářka Alena Mašková, je totiž na šampionátu v Lee Valley jako videorozhodčí a dohlížet na chyby závodníků je její práce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanislav Ježek

Stanislav Ježek | Foto: Jan Homolka / Kanoe.cz

„Kluky od časomíry známe, tak za nimi občas zajdu a pokecáme. Teď se tam snažím nechodit, protože tam rozhoduje i videorozhodčí, u kterého sedí moje žena,“ usmívá se Stanislav Ježek, který tuší, že se nachází v ošemetné situaci.

Kdyby při jeho jízdě nastala sporná chvíle a přišel protest, jeho partnerka Alena Mašková by tenhle problém měla řešit. Jako funkcionářka Mezinárodní kanoistické federace totiž dostala na šampionátu úlohu jedné ze čtyř videorozhodčích.

Přehrát

00:00 / 00:00

Stanislav Ježek si na MS příliš času s přítelkyní neužije, důvod zjistil reportér ČRo Martin Charvát

„Snažím se tam nelézt, aby to nebudilo dojem, že tam je skrytá pomoc,“ svěřuje se kanoista. Pomoc z těchto míst ale očekávat nemůže. Jakmile se na startu objeví český závodník, a nemusí jím být zrovna Ježek, Mašková o něm nerozhoduje.

„Nemusím to řešit. Děláme to tak, že když je to český závodník, tak do toho nemluvím,“ vysvětluje Alena Mašková, která se při šampionátu ocitá v říši, které jako zástupce videoanalytické firmy rozumí hlavně její přítel. Jenže teď vládne technologiím ona.

Na téměř každou z branek míří tři kamery, záběry si může zpomalit a potom je prý snadné rozhodnout o čistém či nečistém průjezdu. Ale i tak prý mohou být ve vodním slalomu nepřesná rozhodnutí.

„Pořád budou nějaké průjezdy, které nebudou z videa vidět. Když máš tři kamery, většinou můžeš rozhodnout, ale pořád se stává, že je to lehký šťouch, který vidí rozhodčí u brány. Z videa vidíš, že jel blízko a brána se možná hnula. Ale jisté to nebude nikdy,“ říká Alena Mašková.

Cover Photos - Canoe Slalom Prague | Facebook

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme