Kapitánka českého volejbalového týmu má smlouvu v Polsku. Ještě tam nebyla

Od nového zaměstnance zaměstnavatel očekává, že bude od začátku pracovat s velkým nasazením a minimálně několik měsíců nevynechá v práci ani den. To ale rozhodně neplatí ve sportu a už vůbec ne v případě kapitánky české volejbalové reprezentace Heleny Havelkové. Opora národního týmu před čtvrt rokem podepsala smlouvu v Polsku s klubem Chemik Police, ale ještě se ve Štětíně ani neukázala.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Helena Havelková

Helena Havelková | Foto: David Kubíček

„Je tam šest Polek v nároďáku, jedna Srbka, takže tam v podstatě není nikdo, a myslím si, že tak je to v lepších polských klubech všude,“ vysvětluje Helena Havelková.

U vedení svého nového klubu tak žádné problémy mít nebude. Po náročné sezoně, ve které vybojovala ještě s italským týmem Busto Arsizio druhé místo v Lize mistryň, odpočívala, byla v Česku s rodinou a poté jí začala ostrá příprava s národním týmem před mistrovstvím Evropy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Už před necelými třemi měsíci bylo jasné, že volejbalistka Helena Havelková zamíří do Polska. Kapitánka národního týmu se ale ve Štětíně ještě neukázala. Více Štěpán Pokorný

Helena Havelková sice opustila Itálii, ale ne kouče, který ji tam vedl. Carlo Parisi je totiž zároveň trenérem české reprezentace, a i když je opora národního týmu ráda, že je Parisi stále s ní, těší se na nové prostředí v Polsku.

„Na Carla jsme zvyklé. Já jsem s ním šest nebo sedm let v podstatě pořád. V Polsku budu mít jiného trenéra. Říká se, že každý trenér ti něco dá, tak se těším na novou sezonu, že zase budu s někým jiným, ale je jedině přínos, že Carlo tady v nároďáku je,“ pochválila hráčka kouče, který ji dlouhá léta s výjimkou dvou sezon, kdy zkusila Rusko a Turecko, vedl v týmu Busto Arsizio.

Společně se teď pokusí dobýt čtvrtfinálovou metu na evropském šampionátu v Nizozemsku a Belgii, kde turnaj začne v sobotu. Všechny zápasy českého týmu vysílá internetový stream Český rozhlas Sport v přímém přenosu, vstupy přinese Radiožurnál. Úvodní duel s Rumunskem je v plánu od 15 hodin.

Štěpán Pokorný, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme