Kiki a Maki se nedaří navázat na loňské úspěchy. Výsledky nevylepšily ani na MS

Markéta Sluková s Kristýnou Kolocovou skončily na mistrovství světa už po třetí v řadě na děleném 17. místě. I po letošku tak platí, že na velké akci dokázaly proklouznout do elitní desítky jen jednou - na olympijských hrách v Londýně, kde skončily páté.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Sluková s Kristýnou Kolocovou čeká ve skupině MS už jediný zápas - proti Polkám si zahrají o 1. místo

Markéta Sluková s Kristýnou Kolocovou čeká ve skupině MS už jediný zápas - proti Polkám si zahrají o 1. místo | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

„Olympijský výsledek budeme mít ve svém životopisu navždy, můžeme na něj být pyšné. Na druhou stranu mistrovství světa nám nevyšly. Je to vrcholná akce, na kterou bychom měly být schopné se připravit,“ připouští Kristýna Kolocová.

Výsledek z letošního šampionátu ale nijak nevybočuje z toho, co český pár předvádí ve Světové tour.

Přehrát

00:00 / 00:00

Důvody, proč se Kristýně Kolocové s Markétou Slukovou nedaří navázat na loňskou sezonu, zjišťoval Petr Kadeřábek

Právě 17. pozice je nejčastěji obsazovanou příčkou Kiki a Maki, kterým se nedaří navázat na loňské úspěchy, kdy sbíraly jeden úspěch za druhým, včetně dvou vítězství na turnajích Světové série.

„Maki a Kiki jsou malý tým, takže musí být silné, aby se dokázaly vyrovnat nejlepším. V letošní sezoně prohráváme nejvíce 21:18, 21:19 a nedaří se nám zlepšit výkon o pět procent, tak abychom tyhle zápasy vyhrávaly,“ říká rakouský trenér Kolocové se Slukovou Simon Nausch.

„Je to velký problém, protože pak se nedostaneme na top úroveň. Právě ty dva body rozhodují o tom, jestli uhrajeme, nebo neuhrajeme dobrý výsledek,“ dodal kouč.

Znovu 17. místo. MS nemůžeme hodnotit pozitivně, ví Kolocová se Slukovou

Číst článek

Smůla je, že právě těch pět procent se nedaří najít českému páru zrovna v sezoně, ve které se získávají body do olympijské kvalifikace.

Kolocová se Slukovou ovšem věří, že se jim ještě podaří sezonu několika dobrými výsledky vylepšit. A zároveň doufají, že jim fanoušci stále zůstanou nakloněni.

„Fanoušci se loni hodně namlsali a letos je pro ně určitě těžké podporovat tým, kterému se nedaří. Věřím ale, že na nás mají být za co pyšní,“ dodává Kristýna Kolocová.

Petr Kadeřábek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme