Kiki a Maki v Praze titul neobhájí, podlehly brazilským sestrám Salgadovým

Čtvrtfinále turnaje Světové série v plážovém volejbale na pražské Štvanici bude bez české účasti. Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou i přes vyhraný první set prohrály s brazilskou dvojicí Maria Clara, Carol a loňský titul neobhájí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kristýna Kolocová a Markéta Sluková

Kristýna Kolocová a Markéta Sluková | Zdroj: ČTK

První set proti čtvrtým nasazeným Brazilkám Marii Claře a Carol Salgadovým českým favoritkám vyšel. Pestrou hrou plnou nápaditých zakončení si Kolocová se Slukovou vypracovaly až čtyřbodový náskok. V závěru pak Markéta Sluková využila třetí setbol na 21:19.

V úvodu druhého setu šly Češky do vedení 4:2 díky dobrému příjmu Markéty Slukové, pak ale začal brazilský koncert, který po několika minutách skončil využitým setbolem na 21:13 a vyrovnáním stavu setů. Sestry Salgadovy měly v útoku úspěšnost ohromujících 93 procent.

Nadvláda čtvrtých nasazených Jihoameričanek pokračovala i v tie-breaku. Domácí pár se sice snažil, v klíčový okamžik ale Sluková zakončila do autu. Smečí do obličeje Kolocové pak Brazilky získaly 3 mečboly a hned ten první proměnily úspěšným blokem.

Ve čtvrtfinále se vítězný pár utká se Španělkami Lobatovou a Soriaovou.

Prague Open, turnaj Světového okruhu žen v plážovém volejbalu:
Osmifinále: Maria Clara, Carol (4-Braz.) - Kolocová, Sluková (1-ČR) 2:1 (-19, 13, 11).
Český pár obsadil 9. místo.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme