Kolocová se Slukovou na MS poprvé prohrály, druhý český pár bude v play-off chybět

V přímém souboji o vítězství ve skupině E beachvolejbalového MS v Nizozemsku prohrály Češky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková s polskou dvojicí Kolosiňská s Brzosteková 0:2 na sety. Ani prohra jim ale nepokazila postup do další fáze turnaje. V play-off naopak bude chybět druhý český pár Martina Bonnerová, Barbora Hermannová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Souboj s polskými soupeřkami Kristýna Kolocová a Markéta Sluková nezvládly

Souboj s polskými soupeřkami Kristýna Kolocová a Markéta Sluková nezvládly | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

„Hrály jsme hodně špatně a bylo jedno, kdo stál proti nám. Polky nepředvedly žádný extra výkon, ale my jsme nebyly schopné se srovnat s naší hrou. Dělaly jsme začátečnické chyby a to na téhle úrovni nestačí vůbec na nikoho,“ nešetřila se po zápase Kristýna Kolocová.

V prvním setu přitom vedla česká dvojice až o čtyři body, závěr ale lépe zvládly polské soupeřky Kinga Kolosiňská a Monika Brzosteková. Bodovou sérií otočily stav a do vedení šly díky výhře 21:18.

Viděly jsme, jak hrozně můžeme zahrát, říká po první porážce na MS Kolocová

Číst článek

Velmi důkladná příprava se polskému páru vyplatila i ve druhé sadě. Do stavu 11:10 sice vedly Kiki a Maki, o chvíli později ale už Češky prohrávaly 12:15 a obrat se jim nepovedl.

Po prohře 18:21 a 17:21 postoupily Kolocová a Sluková ze skupiny E z druhého místa za prvními Polkami. V úvodním kole vyřazovací části turnaje nastoupí česká dvojice ve středu proti Italkám Martě Menegattiové a Viktorii Orsiové Tothové.


Podle prvních informací měly do vyřazovacích bojů postoupit i Bonnerová s Hermannovou. Jejich jména se ale nakonec při losování play-off neobjevila. S dvěma vyhranými sety se totiž nedostaly mezi osmičku týmů s nejlepší bilancí z třetích míst.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme