Kolocová se Slukovou zahájily obhajobu na Prague Open výhrou a porážkou

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou si komplikují cestu za obhajobou titulu na turnaji Světové série Prague Open. Po vítězství nad švýcarskou dvojici Betschartová, Eiholzerová podlehl nejvýše nasazený pár ve dvou setech Němkám Schumacherové a Seyfferthové. Závěrečné zápasy ve čtyřčlenných skupinách jsou na programu v pátek, do vyřazovací části postoupí první tři týmy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kristýna Kolocová (vlevo) a Markéta Sluková při utkání na turnaji Světového okruhu v plážovém volejbalu Prague Open

Kristýna Kolocová (vlevo) a Markéta Sluková při utkání na turnaji Světového okruhu v plážovém volejbalu Prague Open | Zdroj: ČTK

Kolocová a Sluková vyhrály nad Švýcarkami první set o devět bodů. Druhá sada už byla vyrovnanější, přesto zápas skončil po 36 minutách očekávaným vítězstvím domácích favoritek.

„První vítězství na prvním turnaji hlavně v Praze je velmi důležité. Byly jsme trochu nervózní, tak doufám, že to z nás opadne. První set jsme vyhrály jasně, ten druhý jsme se trošičku trápily. Ale i to k tomu patří. Asi se nedalo čekat, že holky nebudou hrát tak, jako hrály v prvním setu,“ popsala Markéta Sluková.

Přehrát

00:00 / 00:00

České beachvolejbalistky Markétu Slukovou s Kristýnou Kolocovou po úvodním dnu na Prague Open zpovídal Petr Kadeřábek

Ve druhém utkání ale Češky nečekaně prohrály stejným poměrem s Němkami Schumacherovou a Seyfferthovou.

„Celou dobu jsme se trápili. V prvním setu, když jsme vedli, nás dvakrát za sebou zařízl rozhodčí. To nás trochu vyvedlo z konceptu. Nefungovala nám souhra, předvedená hra nebyla dobrá, takže se není čemu divit,“ hodnotila Sluková.

Češky v prvním setu vedly, ale i právě kvůli několika sporným rozhodnutím sudích o náskok postupně přišly.

„Byli jsme na koni a bodový rozdíl mohl být vlastně dvojnásobný, protože rozhodčí nám sebral nějaké tři čtyři balóny. Měli bychom se umět do hry vrátit, ale naše hra není taková, jakou bychom si představovali,“ přiznala Kristýna Kolocová.

Kristýna Kolocová (vlevo) a Markéta Sluková v utkání se Švýcarkami v Praze na turnaji Světového okruhu žen v plážovém volejbalu Prague Open. | Foto: ČTK

Obhájkyně trofeje, které prohrály na Štvanici vůbec první zápas, si pochvalovaly atmosféru na stadionu. „Ještě tady sice nebylo tolik lidí, kolik by jich mohlo přijít v následující dny, ale byli fajn. Snažili se nám pomoct,“ dodala Kolocová.

V pátek čeká favorizované Češky finský pár Lehtonenová, Lahtiová, který oba své zápasy ve skupině vyhrál.

Stejnou bilanci mají po první dnu i další dva české páry Hermanová s Bonnerovou a Háječková s Novákovou.

Prague Open, turnaj Světového okruhu žen v plážovém volejbalu:

Skupina A: Kolocová, Sluková (1-ČR) - Betschartová, Eiholzerová (32-Švýc.) 2:0 (12, 19), Schumacherová, Seyfferthová (17-Něm.) - Kolocová, Sluková 2:0 (19, 16).

Skupina B: Agatha, Seixasová (2-Braz.) - Nováková, Háječková (31-ČR) 2:0 (8, 17), Nováková, Háječková - Bienecková, Grossnerová (15-Něm.) 2:1 (15, -13, 11).

Skupina D: Braakmanová, Sinnemaová (29-Niz.) - Bonnerová, Hermannová (13-ČR) 2:1 (-18, 17, 14), Bonnerová, Hermannová - Lili, Maximová (20-Braz.) 2:0 (17, 11).

Petr Kadeřábek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme