Komentář: Kreuziger přestupem riskuje

Roman Kreuziger došel k názoru, že cyklisticky dospěl. Teď se chce osamostatnit a ukázat se v novém týmu. To si myslí Tomáš Kohout. Stejně jako to, že Kreuziger výběrem stáje Astana hodně riskuje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Kreuziger

Roman Kreuziger | Foto: Roman Kreuziger, www.facebook.com

Pozitivem pro Romana Kreuzigera je to, že se asi ani nebude muset učit Rusky, ačkoliv by měl. Ovšem s nepsaným bossem týmu- Alexandrem Vinokurovem - se domluví italsky.

A problém s ním nemá ani v osobní rovině. Přestože je Vinokurov kvůli své minulosti rozporuplnou postavou, Roman Kreuziger ho uznává až adoruje. Asi ani s tím, že bude reprezentovat cituji Vinokurova - silný a hrdý tým barvách Kazachstánu.

Právě to je ale podle mě také velký krok do nejistoty.

Přehrát

00:00 / 00:00

Komentář: Kreuziger přestupem riskuje

Proč? V roce 2008 si pořadatelé Tour dovolili nepozvat - kvůli dříve dopujícímu Vinokurovovi - celou stáj. Ačkoliv za ní měl tehdy jet obhájce vítězství Alberto Contador.

Ano, vyhrál za Astanu loni a letos, podruhé už si asi pořadatelé na stejný krok netroufli. Když ale teď Contador odešel, nezopakují ho? Jestli někoho nemají rádi, pak je to Astana.

Co se týká financí, byla na tom loni Astana také bídně. Dokonce dostala ultimátum, že pokud nezabezpečí své zdroje, přijde o licenci. Kazaši to zvládli, ale s vypětím všech sil. Nemůže se situace opakovat? A jak by to mělo být po sportovní stránce?

Myslí si, že dospěl

Zdá se, že Roman Kreuziger má být náhradou za odcházejícího Alberta Contadora - to je skvělá zpráva! Zároveň se ale mluví o tom, že by stáj chtěla získat i velezkušeného Rusa Meňšova.

Pokus se tak stane, bude muset Kreuziger o post jedničky na Tour tvrdě bojovat. A co když dostane Vinokurov chuť naposledy vyhrát Tour? Ale to už je jen spekulace.

Každopádně Roman Kreuziger koncem v Liquigasu přešmikl pupeční šňůru od týmu, který ho vychoval a pečoval o něj v začátcích v profi cyklistice. Myslí si, že dospěl.

Ale teď to musí dokázat. A počítat s tím, že v Astaně bude muset bojovat. Nikdo ho tam hájit nebude a tým zaujme jen a pouze výsledky, které musí ukázat hned v příští sezóně.

Tomáš Kohout, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme