Konec beachvolejbalového páru Kiki a Maki. Sluková vytvoří dvojici s Hermannovou

Beachvolejbalistky Markéta Sluková s Kristýnou Kolocovou už nebudou hrát spolu. Nejlepší český pár posledních let v pondělí na tiskové konferenci oznámí konec spolupráce. Rozdělit se mají i Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou, která má nově hrát právě s Markétou Slukovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková | Foto: FIVB

Ani jedna z hráček se k celé situaci nechce do pondělní oficiální tiskové konference vyjadřovat. Podle informací, které Český rozhlas získal, hrají v rozchodu Kolocové se Slukovou neshody kvůli financím. Na podrobnější vysvětlení ale fanoušci musí čekat do začátku příštího týdne.

„Je tu spousta drbů. Vím o nich, ale z naší strany k nim nemůžu nic říct, nechme to na pondělí. Vím, že vy novináři musíte dělat svou práci, ale já bych nechtěl žádnou z těch zvěstí komentovat, ok?“ reagoval na otázku ČRo trenér páru Simon Nausch.

Přehrát

00:00 / 00:00

Důvody, proč se 'Kiki a Maki' rozchází se ve vysílání Radiožurnálu pokusil rozplést reportér ČRo Petr Kadeřábek

Rok před olympiádou v Riu končí pár, který se v posledních letech výrazně postaral o zpopularizování českého beachvolejbalu. Od pátého místa na olympijských hrách v Londýně, přes celou řadu předních umístění v turnajích Světové série, včetně dvou prvních míst.

Navíc Maki a Kiki měly celkem reálnou šanci zahrát si i na olympiádě v Riu, ve světovém žebříčku jsou nyní na 24. pozici. Případné nově vzniklé páry budou začínat z horší pozice.

Podle informací Českého rozhlasu dojde k rozdělení i druhého nejlepšího českého páru současnosti, tedy Bonnerové s Hermannovou, a nově vznikne minimálně jeden kvalitní pár. Ten by měla podle prohlášení na facebooku utvořit Markéta Sluková s Barborou Hermannovou.

 

VYJÁDŘENÍDneska ráno před tréninkem moje spoluhráčka Bára Hermannová mně a našemu trenérovi Mártymu sdělila, že přijala...

Posted by Bonnerová/Hermannová - Czech beach volleyball team on 24. červenec 2015

Zda se mu ale podaří navázat na loňské úspěchy Maki a Kiki, to je otázka. V žebříčku totiž nebude mít dostatek bodů pro nasazení do hlavní soutěže a bude muset do zrádných kvalifikací. Posbírat tímto způsobem dostatek bodů pro postup na olympijské hry v Riu navíc bude velice složité.

Kristýna Kolocová a Markéta Sluková - úspěchy | Foto: Český rozhlas

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme