Konec večírků. Judista Krpálek se jde opět prát, chce uspět v těžké váze

Jedenáctého srpna získal Lukáš Krpálek v Riu de Janeiru zlatou olympijskou medaili. Od té doby navštěvuje jednu společenskou akci za druhou. Nyní už se nejlepší český judista chystá opět bojovat na tatami a zapojuje se do tréninku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijský vítěz Lukáš Krpálek přišel do studia Českého rozhlasu se zlatou medailí

Olympijský vítěz Lukáš Krpálek přišel do studia Českého rozhlasu se zlatou medailí | Foto: Martin Váňa

„Teď už bych se do toho chtěl obout a začít pořádně trénovat, protože už v únoru bych rád startoval na nějakém větším závodě. Určitě bych chtěl být stoprocentně připravený a pokusit se vyhrát medaili,“ odhaluje své plány pro návrat na žíněnku Lukáš Krpálek.

Možná se někomu zdá únorový termín brzký, vždyť nejlepší český judista všech dob toho od olympijského závodu moc nenatrénoval. Už v Riu prohlašoval, že si chce na delší dobu od juda odpočinout, ale pauza byla kratší, než si Krpálek sám představoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lukáš Krpálek stále čeká na svůj první souboj od olympijského triumfu v Riu. Nejlepší český judista už se zapojuje do tvrdého tréninku

„Už měsíc po olympiádě jsem chodil jednou dvakrát týdně do kimona se s kluky poprat. Musím říct, že mi to hodně chybělo. Před olympiádou jsem si říkal, že chci minimálně půl roku pauzu a nic nedělat, ale ono to nejde. Když člověk trénuje dvakrát denně a ví, že to je jeho náplň, že ho to baví, tak si myslím, že na téhle úrovni nejde se nato vykašlat. Vždycky mě to táhlo, že jsem si musel minimálně jít zacvičit do posilovny. Myslím si, že je obrovská chuť jít do něčeho nového, zkusit něco v těžké váze a doufat, že se bude dařit i tam,“ přeje si Krpálek.

K tomu, aby se mohl měřit s nejlepšími i v hmotnostní kategorii nad 100 kilogramů, potřebuje nutně nabrat na váze. Na žíněnce se totiž bude potkávat s borci, kterým váha ani neukáže přesné číslo. Pokud je totiž judista těžší než 160 kilogramů, objeví se na displeji error.

O něco lehčí je největší hvězda super těžké váhy Tedy Rinner. Francouzský obr, který už šest let neprohrál, váží 143 kilogramů a i do této hmotnosti má Krpálek co dohánět.

„Hmotnost v tuhle chvíli je na nějakých sto třinácti kilech, což si myslím, že je super. Doufám, že do příštího roku to půjde ještě nahoru a že třeba už na mistrovství světa v Budapešti ta bude větší hmotnost i forma,“ věří Lukáš Krpálek. Jen pro upřesnění, mistrovství světa se v Budapešti koná na začátku záři.

Petr Kadeřábek, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme