König na Giru plánuje ofenzivu, Kreuziger se chystá pomáhat lídrovi

Leopold König i Roman Kreuziger zajeli časovku na cyklistickém Giru odlišně a v cíli měli smíšené pocity. Königa stále mrzí ztráta z pátku a plánuje útoky, zatímco Kreuziger se chystá hlavně pomáhat lídrovi svého týmu Albertu Contadorovi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tým Tinkoff-Saxo bude bránit růžový dres pro svého lídra Contadora, zelenou dominanci se pokusí narušit i skupina jezdců stáje Sky

Tým Tinkoff-Saxo bude bránit růžový dres pro svého lídra Contadora, zelenou dominanci se pokusí narušit i skupina jezdců stáje Sky | Zdroj: Reuters

Když většina favoritů spadla více než tři kilometry před cílem páteční rovinaté etapy, hodně tam ztratil hlavně tým Sky a s ním i Leopold König. Pekelně ho to naštvalo, ale také výrazně motivovalo pro následující těžkou časovku.

„Očekával jsem, že se posunu hodně dopředu. Bohužel to bylo z 15. místa na 10. Okolnosti nenahrávaly tomu, aby to bylo z 10. místa na třetí,“ posteskl si Leopold König.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plány českých jezdců v elitní desítce Gira pro další dny zjistil reportér ČRo Tomáš Kohout

K dobrému výkonu pomohla i podpora fanoušků na trati. „Možná tu bylo víc českých než italských. Bylo to neskutečné.“

Lídr jeho týmu, Richie Porte, zase ztratil a propadl se na 17. místo z celkového pořadí.

Naopak Alberto Contador, kterému pomáhá Roman Kreuziger, si zase vzal zpátky růžový dres celkového lídra, zatímco jeho pomocník se trápil.

„Nohy nebyly nic moc. Doufejme, že budu k ruce Albertovi, ale on si v posledních kilometrech rád poradí sám,“ předvídá Kreuziger. To znamená, že si v horském dojezdu do Madonny di Campiglio bude hlídat soupeře a pokusí se jim nastoupit.

 

bez vcerejsich smolne ztracenych 2min bych momentalne okupoval 3.pozici na Giru....dal uz to nekomentuju'....je to sport...

Posted by Leopold König on 23. květen 2015

Ale podobný plán má i tým Sky. „Pořád pojedeme s otevřenými možnostmi. Richie je v kopcích lepší než já. Máme pozici spíš pro ofenzivu, můžeme si vybrat nějaké a etapy a útočit,“ propočítává Leopold König.

Oba Češi v první desítce Gira se shodnou, že by mohlo přestat pršet. „Pro všechny to je stejné, ale preferoval bych lepší počasí. Říkají, že příští týden by mělo být o něco líp. Lepší je vybrat si to tady v nižších horách než potom v těch vysokých,“ říká Roman Kreuziger.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme