Kopecký chce ovládnout Rally Bohemia. Snažili jsme se nepodcenit žádný detail, říká

V Mladé Boleslavi začne po třinácté hodině 43. ročník Rally Bohemia. S číslem 1 vyrazí na trať dvoudenní soutěže největší favorité – Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem v kokpitu vozu Fabia R5. Všechny soupeře budou mít za sebou a chtějí, aby tomu tak bylo i po skončení rallye.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Posádka továrního týmu ŠKODA Motorsport - Pavel Dresler a Jan Kopecký

Posádka továrního týmu ŠKODA Motorsport - Pavel Dresler a Jan Kopecký | Foto: Jaroslav Hoření

„Já si myslím, že na asfaltu, pokud je sucho, je to asi jedno. Pokud bude vlhko nebo mokro, tak první auto má trochu výhodu v tom, že ostatním hází z katů trochu bláta na cestu,“ uvedl Jan Kopecký.

Na Rally Bohemia ovládl poslední tři ročníky a rád by vyhrál i ten letošní. A ačkoli startuje na domácí trati, tlak si nepřipouští.

Přehrát

00:00 / 00:00

43. ročník Rally Bohemia začíná v Mladé Boleslavi v sobotu po třinácté hodině. Jan Kopecký si je tlaku vědom

„Nevnímám to, ale jsem si toho vědom. Tovární tým si nemůže klást jiné cíle než být na domácím šampionátu úplně nejlepší. Snažili jsme se nepodcenit žádný detail, ale vždycky se rozhodne na rychlostních zkouškách,“ připomněl Kopecký.

Role favorita ovšem neznamená, že by na populární Bohemce jel za pomyslnou hranou.

„Snažíme se jet co nejrychleji, ale tak, abychom zůstali na cestě. Když je potřeba, snažíme se vyždímat z auta a ze sebe úplně všechno. Jedeme na limit v každé zatáčce, ale když se to přežene, nemusí to dopadnout dobře,“ upozornil český závodník.

Zatím to vždy dobře dopadlo. V klidu zůstává i navigátor Pavel Dresler, jenž svého kolegu rozhodně nemusí hlídat.

„Nemusím ho hlídat, je to profesionál a uhlídá se sám. Spíš mě občas vyleká, ale zatím jsme se tomu vždycky tomu zasmáli. Není třeba mu říkat, jak má jet, jaké tempo má zvolit. V hlavě to má v pořádku a je schopný o tomhle uvažovat sám,“ dodal Dresler.

Pokud s Kopeckým znovu vítězně projede v neděli kolem patnácté hodiny cílovou rampou, výrazně se přiblíží obhajobě domácího titulu.

Pavel Petr, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme