Kopecký ovládl Barum Czech Rally a zajistil si třetí český titul

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký vyhrál počtvrté v kariéře Barum Czech Rally Zlín a raduje se ze zisku mistrovského titulu. Druhé místo v soutěži, která byla vedle českého šampionátu i součástí seriálu mistrovství Evropy, obsadil s odstupem 27 sekund Václav Pech. Třetí byl Polák Kajetan Kajetanowicz, jenž si upevnil vedení v kontinentálním mistrovství.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězná posádka Barum Czech Rally 2015 Jan Kopecký a Pavel Dresler s autem Škoda Fabia R5.

Vítězná posádka Barum Czech Rally 2015 Jan Kopecký a Pavel Dresler s autem Škoda Fabia R5. | Zdroj: ČTK

Třiatřicetiletý Jan Kopecký letos ovládl všechny čtyři závody a k tomu, aby se bez ohledu na výsledy soupeřů mohl v předstihu radovat z třetího triumfu v českém šampionátu, potřeboval skončit nejhůře druhý. Tento cíl se mu ve Zlíně podařilo bez problémů splnit.

„Máme za sebou čtrnáct dní, které byly hodně náročné. Po psychické i fyzické stránce. Vyšly ale úplně skvěle,“ radoval se v cíli Kopecký.

Zhruba polovina posádek náročnou Barum Czech Rally, ztíženou extrémně vysokými teplotami, nedokončila, a to hlavně kvůli technickým závadám. Žádné vážné nehody se ale nestaly.

Extrémní vedro spolu s bodavým hmyzem letos potrápilo kromě závodníků i fanoušky. „Měli jsme letos hodně práce s ošetřováním diváků, protože jsme hodně jezdili především k alergickým reakcím po bodnutí hmyzu,“ potvrdil hlavní lékař soutěže Lubomír Nečas.

Podle pořadatelů byl letošní ročník jinak klidný a běžní řidiči byli ukázněnější než v předchozích letech. „Od pátku do neděle jsme zaznamenali ve Zlíně sedm nehod, které si vyžádaly tři lehká zranění,“ informovala policejní mluvčí Lenka Javorková.

ČTK, Roman Verner, msk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme