Kornfeil vyrovnal nejlepší výsledek v kariéře, v Malajsii dojel druhý

Motocyklový závodník Jakub Kornfeil zazářil na okruhu Sepang v Malajsii. Ustál závod plný pádů a po předčasném ukončení třídy Moto3 byl klasifikován jako třetí. Vyrovnal tak své kariérní maximum.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Kornfeil si na Masarykově okruhu dojel pro 9. místo

Jakub Kornfeil si na Masarykově okruhu dojel pro 9. místo | Foto: Petr Bušta | Zdroj: Český rozhlas

Kvalifikace se Jakubu Kornfeilovi příliš nepovedla a na startu v Sepangu stál až na 15. místě, jenže. Trať v Malajsii byla pro jezdce kategorie Moto3 velmi složitá. První hromadný pád přišel hned po startu, další ve třetím kole.

Z páté řady tak byl 23letý Čech najednou na druhém místě za suverénně vedoucím Italem Francescem Bagnaiou.

Ve 14. kole bojoval jezdec Hondy o druhé místo s Nizozemcem Bendesneyderem. Oba netušili, jak moc je souboj důležitý. Za nimi totiž padali další jezdci a když svou motorku položila i Španělka Maria Herrerová, byly vyvěšeny červené vlajky a závod byl ukončen.

Komisaři rozhodli, že se budou počítat výsledky po 14. kole z 18. A protože byl Kornfeil předjet až v nájezdu do kola patnáctého, byl klasifikován jako druhý. Vyrovnal tak svůj nejlepší výsledek v kariéře, který zajel vloni v Silverstone.

V průběžném pořadí třídy Moto3 se Jakub Kornfeil posunul z jedenáctého místa na osmé. Sezonu uzavře závod ve Valencii, kde byl rodák z Kyjova v minulé sezoně třetí.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme