Kotník bude proti Španělsku v pořádku, těší se Petra Kulichová

České basketbalistky si na mistrovství světa zahrají osmifinále. Po Brazílii dnes zdolaly také agresívně hrající Japonky, a to 71:57. Ústřední postavou zápasu byla uzdravená pivotka Petra Kulichová, která zaznamenala devatenáct bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kulichová při individuálním tréninku

Petra Kulichová při individuálním tréninku | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Poločas nebyl dobrý, ale potom jsme se zvedly. Třetí čtvrtina byla ještě na hranici, ale ve 4. už jsme přitvrdily a věděly, jak hrát. Měly jsme krásné spolupráce a myslím, že se bylo na co dívat,“ zhodnotila zápas pivotka české reprezentace Petra Kulichová.

Oba týmy se letos utkaly už posedmé, nemohly se tak překvapit. „Byly jsme na ně připravené, věděly jsme, jak hrají. Ony asi myslely, že nebudu hrát a připravovaly se třeba na Alču Hanušovou a ne na pohyb pod košem,“ všimla si třicetiletá basketbalistka.

Přehrát

00:00 / 00:00

S reprezentační pivotkou Petrou Kulichovou mluvil po zápase s Japonskem reportér ČRo Pavel Petr

Rozhodující okamžik přišel na konci třetí třetiny, kdy se český tým dostal díky úspěšné trojce Kateřiny Elhotové po dlouhé době do vedení, které už udržel.

„Kačka dala super střelu s klaksonem a to nás zvedlo. Věděly jsme, že na ně máme a rozjely jsme to. Nenechaly jsme si nic dát, doskakovaly jsme a hrály takticky,“ popsala vliv důležitého momentu rodačka z Pardubic.

V dalším zápase čekají českou reprezentaci Španělky. „Bude to úplně jiný zápas. Na každé pozici je hráčka, na kterou se musíme připravit. Věřím, že se s nimi popereme a dáme do toho úplně všechno,“ slibuje pivotka, která Japonkám nasázela 19 bodů.

Basketbalistky vyhrály i druhý zápas na MS. Japonsko porazily 71:57

Číst článek

Do zápasu s Japonskem naskočila pouze pět dní poté, co si v přípravě s USA poranila kotník, který se jí s pomocí realizačního týmu povedlo dát do pořádku.

„Podstupuju všechny možné terapie na hotelu u maséra. Na konci už jsem se chtěla dát otejpovat. Těším se, že dám nohu nahoru a zaleduju. Vím, že se to zlepší a proti Španělkám půjdu s tím, že s kotníkem nic není,“ plánuje Petra Kulichová.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme