Kouč juda Trenérem roku? Nikdy by mě to nenapadlo, říká Petr Lacina

Judo vládne českému sportu. Po Lukáši Krpálkovi, který vyhrál anketu Sportovec roku, si pro titul Trenér roku došel na slavnostním večeru Unie profesionálních trenérů kouč olympijského vítěze, Petr Lacina.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér roku Petr Lacina a jeho svěřenec Lukáš Krpálek

Trenér roku Petr Lacina a jeho svěřenec Lukáš Krpálek | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

„V životě by mě nenapadlo, že český judista vyhraje olympijské hry a že se trenér juda stane trenérem roku, je to úžasný pocit,“ rozplýval se po převzetí ceny pro nejlepšího trenéra za rok 2016 Petr Lacina. Sám se jako aktivní judista zúčastnil her v Atlantě, kariéru ale musel ukončit kvůli problémům se zády.

Anketu už po páté vyhlašovala Unie profesionálních trenérů a toho nejlepšího tak vybírali sami trenéři, proto staví kouč olympijského vítěze Lukáš Krpálka právě toto ocenění mezi své vůbec největší úspěchy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vyhlášení Trenéra roku sledoval reportér ČRo Petr Kadeřábek

„Asi hned za tu zlatou olympijskou medaili. Možná bych před to ještě dal MS, to byl taky úžasný výkon, když Lukáš poprvé vyhrál mistrovství světa. Takže olympijské zlato, mistr světa a pak tedy Lacina – Trenér roku,“ usmívá se.

V posledních dvou letech totiž anketě vládl šéftrenér biatlonistů Ondřej Rybář, který stojí za úspěchy party kolem Gabriely Koukalové, Ondřeje Moravce či Michala Šlesingra, před třemi lety si trenéři zvolili Petra Nováka - kouče Martiny Sáblíkové

V sále Petru Lacinovi tleskal i nejen trenéři z různých sportovních odvětví z dob minulých i současnosti, ale také jeho svěřenec Lukáš Krpálek, který byl i mezi prvními gratulanty. „Když ho vyhlásili a přišel zpátky, řekl jsem mu, že jsme ten rok pěkně zakončili. Pro oba to bylo nádherné.“

„Jsem rád, že tohle hodnocení vůbec je. Myslím, že je to dost nedoceněné. Trenér se sportovcem odvede spoustu práce,“ těší Lukáše Krpálka a oba věří, že to nejsou poslední společné úspěchy.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme