Koukalův plán vychazí, Synek míří za squashovým titulem

Mistr světa Ondřej Synek a skikrosař Tomáš Kraus míří za dalším triumfem. Ani jeden ale ve svém dominantním sportu. Tentokrát jsou oba blízko titulu mistra České republiky ve squashi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koukal (vlevo) a Synek, který vesluje s čímkoliv

Koukal (vlevo) a Synek, který vesluje s čímkoliv | Foto: Martin Charvát | Zdroj: Český rozhlas

Synek i Kraus mají k profesionálním squashistům hodně daleko, oba dva už ale splnili podmínky pro to, aby českými šampiony opravdu byli. Na soupisku svého nového týmu je napsal Jan Koukal, tedy nejlepší český squashista, a skifař i skikrosař už nastoupili k utkání české extraligy družstev. A i když oba dva prohráli hladce 0:3 na sety, Koukal může směle prohlásit: „Vedeme a troufám si říct, že povedeme i po skončení podzimní části.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Koukal a jeho hvězdy

A to i přesto, že ikony ostatních sportů jsou pro soupeře lákadlem k celkovému vítězství. Každé utkání dvou družstev se skládá ze čtyř zápasů, takže když má Koukalův celek 'jednu prohru jistou', je to částečně velký risk.

„S tím do toho jdeme, proto se dostáváme trochu pod tlak, protože musíme vyhrát další tři zápasy, nebo aspoň dva a vyhrát na sety. Ale s tím jsme do toho šli a je to taková daň za to, že ten sport trošku zpestříme,“ říká Koukal

Podobným stylem bude tým pokračovat i v jarní části, kdy se k Synkovi s Krausem zřejmě přidají i další.

„Nevím jestli příští únor nebo březen, ale máme přislíbeného Guse Hansena, což je pokerová legenda. A ještě jsme domluveni se snowboardkrosařem Michalem Novotným,“ přislibuje Koukal další hvězdy, které by se měly objevit na squashových kurtech.

To ale až na jaře, teď má tým po herní stránce padla. Tedy až na Koukala, kterému od tohoto čtvrtku začíná mistrovství světa v Saúdské Arábii.

„Neměl jsem teď ideální přípravu. Po turnaji v Balltimoreu, kde jsem vyhrál, jsem měl zdravotní problémy. Dva týdny jsem se dával dohromady a nehrál jsem před ligou ani jednou. Doufám, že to rameno vydrží, ale v prvním kole mám dvanáctého nasazeného Malajce, takže nejsem favoritem na postup. Ale budu se snažit, abych překvapil,“ tvrdí Jan Koukal.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme