Krasobruslařka Březinová postoupila do volných jízd, ME vládnou Rusky

Česká krasobruslařka Eliška Březinová předvedla v krátkém programu na ME ve Stockholmu 21. nejlepší výkon a postoupila do volných jízd. Ženské kategorii na MS vévodí po první části soutěže tři ruské závodnice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krasobruslařka Eliška Březinová na MS v Japonsku do volných jízd postoupila

Krasobruslařka Eliška Březinová na MS v Japonsku do volných jízd postoupila | Zdroj: Reuters

Osmnáctiletá Eliška Březinová sice během svého programu ani jednou neupadla a neudělala ani žádnou výraznější chybu, v kombinaci ale udělala dvojitý toeloop místo trojitého a i v dalších prvcích mladé české závodnice byla znát nejistota.

Za svůj výkon dostala sestra Michala Březiny 47,4 bodu, čímž o téměř dva body zaostala za svým osobním rekordem. Na patnácté místo, které obsadila na minulém ME, jí chybí více než tři body a je 21.

Po krátkém programu vládnou krasobruslařkám Rusky. Vede teprve šestnáctiletá debutantka na seniorském ME Jelena Rodinovová před Jelizavetou Tuktamyševovou a Annou Pogorilou.

Až na čtvrtém místě s téměř šestibodovou ztrátou na medailové umístění je první neruská závodnice - Finka Kiira Korpiová.

Mistrovství Evropy v krasobruslení ve Stockholmu:
Ženy - krátký program: 1. Radionovová 70,46, 2. Tuktamyševová 69,02, 3. Pogorilá (všechny Rus.) 66,10, 4. Korpiová (Fin.) 60,60, 5. V. Helgessonová 60,37, 6. J. Helgessonová (obě Švéd.) 59,55, ...21. Březinová (ČR) 47,40.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme