Kreuziger i König v osmé etapě splnili úkol, jejich lídři neztratili

Nejlepší z Čechů byl dnes na Tour de France Roman Kreuziger. Dojel s minimální ztrátou 10 sekund a v průběžném pořadí drží stále 14. příčku. Leopold König sice ztratil přes 4 minuty, oba Češi ale v závěrečném stoupání výrazně pomohli svým týmům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Leopold König (uprostřed) pomáhal Froomovi skoro až do cíle

Leopold König (uprostřed) pomáhal Froomovi skoro až do cíle | Zdroj: Reuters

O stoupání v závěru osmé etapy:

Roman Kreuziger: Byli jsme vpředu, aby se něco nestalo, protože etapa byla hodně nervózní. Škoda že nám v závěru odskočila skupina. Snažili jsme se, aby se Alberto (lídr Contador, pozn. red.) vyhnul všem pádům, ale když má Peter (Sagan) excelentní kondici, tak jsme to chtěli zkusit s ním. Ale už jsem neměl nohy, abych mu to potáhl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přesně vím místo, kam musím dojet, nemusím závodit až do cíle, těší na letošní Tour Leopolda Königa

Leopold König: Už před tím posledním byly krátké kopce a bylo důležité, abychom byli vpředu. Na mě byl poslední kus před finálním kopcem. Chris (lídr Froome) neztratil čas na hlavní konkurenty, takže etapa vyšla super.

O vysokém tempu v závěru:

Roman Kreuziger: Ostře se jelo už posledních deset kilometrů, ale dá se říci, že celý den se buď odjíždělo, nebo se sjíždělo. Ale závěr byl opravdu hodně intenzivní.

Osmou etapu TdF vyhrál domácí Vuillermoz, Štybar spadl na 9. místo

Číst článek

Leopold König: Je to za limitem, člověk musí jet na své hraně. Když jsem odstoupil, tak bych stejnou rychlostí neujel už ani 100 metrů. Člověk jede do největšího úsilí, pak svěsí nohy a sotva dojede.

Motivuje mě, že nemusím závodit až do cíle, že si pak užiju dojezd v klidu. Vím přesně místo, kam mám dojet, podle toho si rozvrhnu síly.

Přehrát

00:00 / 00:00

Všichni budou zítra cítit nohy, tuší Roman Kreuziger po náročném dojezdu osmé etapy

O počasí a závodění v teple:

Roman Kreuziger: Nemám s tím problém, ale zítra určitě bude každý při časovce družstev cítit nohy. Dnes se moc pošetřit nedalo.

Leopold König: Poslední tři dny byly opravdu hezké. Peloton si po vypjatém týdnu může trošku odpočinout. Bavilo mě to vzhledem k počasí i k tomu, jak etapa vypadala a že nemusím tahat od začátku, ale je na mně důležitá práce v závěru.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme