Krpálek na zlatý hattrick nedosáhl. I stříbrná medaile je úžasná, přiznává

Třetí titul evropského šampiona v řadě sice nevybojoval, přesto se judista Lukáš Krpálek z ázerbájdžánského Baku vrátí spokojený. V soutěži, která byla součástí Evropských her, získal stříbro a domů odletí hned se dvěma medailemi. Navíc získal další cenné body pro olympijské hry v brazilském Riu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek byl se svým vystoupením na Evropských hrách spokojený

Lukáš Krpálek byl se svým vystoupením na Evropských hrách spokojený | Foto: Michal Jurman

Lukáše Krpálka vyprovázel z Evropských her skandovaný potlesk. V jeden den jste absolvoval čtyři zápasy, po kterých máte hned dvě medaile. Mrzí vás, že jsou 'pouze' stříbrné?

Rozhodně ne. Před závodem jsem říkal, že každá medaile by pro mě byla úžasná. Titul mistra Evropy jsem neobhájil, ale s nádherným druhým místem můžu být spokojený. Grol chtěl udělat pro vítězství maximum, proto spíše taktizoval. Budu mu mít co vracet na větší soutěže než jsou Evropské hry a mistrovství Evropy.

Přehrát

00:00 / 00:00

S judistou Lukášem Krpálkem po zisku dvou stříbrných medailí mluvil Michal Jurman

Zřejmě narážíte na olympijské hry. Právě Nizozemec Grol vás v Londýně porazil a zavřel vám cestu k medaili. Na odvetu asi čekáte…

Bylo by dobré mu porážku vrátit právě na olympiádě. Teď bude nejdůležitější se na soutěž v Riu připravit, protože olympijská medaile je jediná, která mi chybí.

Pokud byste finále úspěšně zvládl, tak byste vyrovnal legendárního Němce Teddyho Rinera, který obhájil zlato z mistrovství Evropy třikrát za sebou. Mrzí vás porážka i z tohohle pohledu?

Mrzí, rád překonávám někoho, kdo něco dokázal. Už je asi nereálné, aby se mi to ještě povedlo. Teď jsem měl určitě tu největší šanci.

Judista Krpálek titul mistra Evropy neobhájil, z Baku veze stříbro

Číst článek

Proč se vám nedaří proti Nizozemci Grolovi? Z šesti zápasů jste s ním pětkrát prohrál…

Každý zápas byl vyrovnaný. Mám mu co vracet, a doufejme, že mu to někdy vrátím.

Na druhou stranu jsou pozitivní body, které přistanou na vašem kontě. Body pro nasazenou olympijskou osmičku…

Za další body jsem rád, z letošního roku jsou poslední. Jelikož máme dvouletou olympijskou kvalifikaci, tak teď se budou počítat body pro nový rok. Zatím to vypadá, že bych mohl být nasazený.

Judista Lukáš Krpálek veze z Baku hned dvě stříbra | Foto: Michal Jurman

Michal Jurman, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme