Krpálek nabírá kila svalů. Sní o vítězství nad francouzským obrem Rinerem

Jediná zlatá medaile na olympijských hrách v Riu de Janeiru přišla od Lukáše Krpálka. Ten ji vybojoval 11. srpna, od té doby takřka každý den absolvuje rozhovory, setkání s fanoušky nebo propagační akce. Mezitím nabírá v posilovně další kilogramy svalů, aby mohl uspět i v těžší váhové kategorii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijský vítěz Lukáš Krpálek přišel do studia Českého rozhlasu se zlatou medailí

Olympijský vítěz Lukáš Krpálek přišel do studia Českého rozhlasu se zlatou medailí | Foto: Martin Váňa

„Tenhle rok byl nejlepší v mém životě a už asi nepůjde překonat. Ale určitě nechci skončit tím, že se mi podařila vyhrát olympiáda a konec,“ slibuje Lukáš Krpálek.

Už v Riu de Janieru sliboval, že se na tatami vrátí a to v jiné hmotnostní kategorii. Zatím sbíral úspěchy ve váze do 100 kilogramů, nově se bude prát v takzvané „plusce“, tedy s borci, jejichž hmotnost dosahuje minimálně na 100 kilogramů.

VIDEO: První setkání zlatých hochů z Ria. Krpálek překvapil Petráčka v rozhlasovém studiu

Číst článek

Kdo by si myslel, že nabrat bude pro Lukáš snadné, ten by se mýlil. Přírůstek na váze totiž musí být pouze ve svalech, nikoli tuku. A to rozhodně není jednoduché. Nejlepší český judista všech dob se do velké výzvy pustil s vervou a po třech týdnech tvrdé práce v posilovně má už 112 kilogramů.

„Je to obrovská výzva a doufám, že se mi tam bude dařit. Že budu vozit medaile i v kategorii nad 100 kilogramů. První roky budou těžké, než se připravím, zesílím a naberu nějakou hmotu. Věřím, že jednoho dne získám medaile na světovém šampionátu i na olympiádě,“ plánuje.

Uspěchat ale Lukáš Krpálek nic nechce, prát se na tatami s až o 50 kilogramů těžšími soupeři chce velmi důkladnou přípravu. První velkou akcí by tak pro českého judistu měl být až zářijový světový šampionát.

Tam by mohlo dojít i na souboj, na který čeká celý judistický svět, Krpálek versur Riner. Francouzský 145kilogramový obr prohrál naposledy v roce 2010 a porazit ho je pro Krpálka vůbec největší výzva pro nadcházející olympijský cyklus.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme