Kubalovi s Hadravou pomohla na ME divoká karta. Chtějí potvrdit, že si ji zaslouží

Za 14 dnů začne v rakouském Klagenfurtu mistrovství Evropy v beach volejbalu. Podle získaných bodů se na něm měl představit pouze jeden český pár, Markéta Sluková s Kristýnou Kolonovou. Nakonec ale bude mít český beach své zástupce i v mužské části. Dvojice Přemysl Kubala, Jan Hadrava totiž dostala od organizátorů divokou kartu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přemysl Kubala (vpravo) se sám diví nad postupem do bojů o medaile na Evropských hrách

Přemysl Kubala (vpravo) se sám diví nad postupem do bojů o medaile na Evropských hrách | Foto: Michal Jurman

„Mistrovství Evropy bylo jedním z cílů, které jsme si před sezonou dali. To, že jsme se na něj nedostali na body, ale na divokou kartu je super. Teď musíme potvrdit, že si ji zasloužíme a že patříme mezi 32 nejlepších týmů v Evropě,“ říká jednačtyřicetiletý Kubala.

Ten už před loňskou sezónou chtěl ukončit úspěšnou kariéru, ale nakonec se dal dohromady právě s Janem Hadrovou a získal novou chuť do trénování. Dlouho to ale vypadalo, že právě téhle dvojici to spolu fungovat nebude.

Přehrát

00:00 / 00:00

O ambicích pro ME v Klagenfurtu s českými beachvolejbalisty Přemyslem Kubalou a Janem Hadravou mluvil Petr Kadeřábek

„Chvíli trvalo, než jsem se sžil s opačnou pozicí, předtím jsem hrál na druhé straně hřišti. Musel jsem jinak přihrávat míče, bylo to pro mě těžké,“ popisuje Hadrava prvotní problémy v současnosti nejlepšího českého páru.

S Přemyslem Kubalou sice vyhráli domácí šampionát, ale dlouho čekali na výraznější mezinárodní úspěch. Ten se dostavil na Evropských hrách v Baku, kde si Češi pověsili na krk bronzové medaile.

„Povzbudivá je nejen medaile, ale i to, že jsme se dokázali dostat z těžkých situací. Ty tým zvedají psychicky nahoru, pak si věříte i v zápasech, které se nevyvíjejí dobře. Dokážeme zapnout v pravou chvíli, což se nám může hodit. Budeme čelit nejlepším světovým týmům,“ těší Kubalu a jeho slova můžeme brát bez nadsázky.

Z pozice náhradníků k medailím. Beachvolejbalisté Kubala s Hadravou vybojovali v Baku bronz

Číst článek

Ve skupině mistrovství Evropy se totiž český pár střetně s aktuálními vicemistry světa - Nizozemci Numerdoorem a Varenhorstem. Přesto věří v postup do vyřazovacích bojů, ve čtyřčlenné skupině totiž budou soupeřit ještě s hratelnějšími páry ze Švýcarska a Turecka.

„Bude to samozřejmě těžké. Vždy to závisí na nás, jak budeme hrát,“ uvědomuje si Hadrava.


Pokud to české dvojici půjde podobně jako na Evropských hrách, neměli by mít s postupem ze skupiny problém. Navíc oba dokážou čerpat energii z diváků, pokud vytvoří dobrou kulisu a ta rozhodně v Klagenfurtu bude. Právě rakouský areál je totiž považován za beachvolejbalovou mekku.

„V tu danou dobu půjde v celém kraji o sport číslo jedna. Je s tím spjatá velká show, každý, kdo něco znamená, tam nechybí. Atmosféra a pozornost médií i diváků je na té nejvyšší úrovni. Klagenfurt vždy patřil mezi top turnaje na světě,“ těší se Kubala.

Petr Kadeřábek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme