Kudějová vystoupila ze stínu. Tipovala jsem ji na medaili, říká Hilgertová

Českých kajakářek, které by dokázaly převýšit věhlas Štěpánky Hilgertové, je už dvě desítky let nedostatek. Až včera získala Kateřina Kudějová šanci, aby českou legendu vodního slalomu nahradila. Kudějová vyhrála v anglickém Lee Valley mistrovství světa a i Hilgertová v ní vidí možnou nástupkyni.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kudějová Hilgertová Vojtová

Kudějová Hilgertová Vojtová | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Letos měla silné konkurentky, za favoritku jsem měla Emily, která předváděla fantastické jízdy. Říkaly jsme si, že je to časem někde jinde,“ věřila Štěpánka Hilgertová na titul Francouzce Emily Ferové, jenže ta se vůbec nedostala do finále.

V jízdě o medaile pak byla mladší z Češek nejrychlejší i nejpřesnější během průjezdů brankami v Lee Valley. „Na medaili jsem ji tipovala, takže mě to nepřekvapuje. A že vyšlo zlato, tím líp,“ těší úspěch kolegyně Hilgertovou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kateřina Kudějová získala svůj první titul mistryně světa. Ve 25 letech je nástupkyní Štěpánky Hilgertové

Pětadvacetiletá Kudějová, flegmatička až tak velká, že údajně poté jen těsně stihla start závodu hlídek, kde získala druhé zlato, má naději o 22 let zkušenější Hilgertovou nahradit. Její triumf není náhodný - v kvalifikaci byla čtvrtá a během závěrečného programu nedělala velké chyby.

Z předchozí kariéry má juniorské tituly i vítězství z kategorie do 23 let a teď poprvé triumfovala ve velkém závodě dospělých.

„Šťastnější jsem byla, když jsem dojela. Věděla jsem, že jsem jela bez chyby, dobře a rychle. Když jsem věděla, že jsem vyhrála, pořádně to bouchlo, je to super pocit,“ svěřuje se šťastná Kateřina Kudějová.

Stejně dobře se může dnes odpoledne cítit spousta dalších. Podobně nadějnou pozici jako Kudějová mají kajakáři Jiří Prskavec a Vavřinec Hradilek, mile překvapit může kanoista Stanislav Ježek a mezi kanoistkami je Kateřina Hošková jednou z velkých favoritek.

 

Zlato přidaly i hlídky kajakářek! Úspěšná sobota na MS ve vodním slalomu 2015 v obrazech Jana Homolky.

Posted by Český svaz kanoistiky na divokých vodách / Czech canoe union on 19. září 2015

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme