Kulhavý si splnil hlavní cíl sezony. Závod mi sedl, řekl po triumfu ve SP

Úvodní závod Světového poháru horských kol vyhrál olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý. Na domácí trati v Novém Městě na Moravě jel od začátku ve vedoucí dvojici se Švýcarem Ninem Schurterem, kterému v závěrečném okruhu ujel. Kulhavý tak ovládl závod na Vysočině, kde se v minulých dvou letech nedostal ani mezi dvacítku nejlepších.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Kulhavý (vlevo) a Švýcar Nino Schurter na trati v Novém Městě na Moravě

Jaroslav Kulhavý (vlevo) a Švýcar Nino Schurter na trati v Novém Městě na Moravě | Zdroj: ČTK

Jak moc velká je to úleva po dvou ročnících, kdy se vám v Novém Městě na Moravě moc nedařilo?

Nečekal jsem, že to bude takhle jednoduché a že by to mohlo vyjít. Poslední týden naznačil, že jsem na tom dobře, ale až tady jsem se porovnal se světovou špičkou. Trochu jsem zapomněl závodit, nechával jsem to až na konec a zbytečně jsem neriskoval. Byl bych rád i za druhé místo, ale řekl jsem si, že to musím zkusit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bikera Jaroslava Kulhavého zpovídal po triumfu v závodě SP v Novém Městě na Moravě reportér Jakub Marek

Překvapilo vás, že už po prvním kole jste byli se Schurterem na čele se slušným náskokem? Nikdo vaše tempo neakceptoval…

Docela mě to překvapilo, bylo to hlavně tím, že trať hodně klouzala. Jakmile někdo udělal chybu, pole se přibrzdilo. Proto byly velké rozestupy. Osobně jsem za to byl rád. Byli jsme v klidu a střídali se. Já tahal v cílové rovince, Nino zase jinde. Bylo to perfektní, jen ve druhém kole jsem měl pád a v posledním se mi něco smeklo.

A co rozhodlo o vašem triumfu? Schurter vám v závěrečném kole nestačil…

Celkově jsem na tom byl lépe a závod mi sedl, i diváci byli úžasní. Měl jsem možnost jet na super měkkých gumách, které mi v týmu po letech povolili. Trablů bylo za poslední dva roky hodně. Letošní cíl mi vyšel, sezonu budu hodnotit dobře, ať už její závěr dopadne jakkoliv.

Biker Kulhavý ovládl závod Světového poháru v Novém Městě na Moravě

Číst článek

Hodně se mluvilo o počasí, jestli bude trať dobrá. Byla podle vašeho gusta?

Myslím, že ano, i když raději bych sušší trať. Hlavně od kořenů nikdy nevíte, co čekat. Člověk trochu zatočí a pošle ho někam, kam nechce. Měli jsme šanci si to vyzkoušet před třemi dny, kdy pršelo. I tak to ale bylo relativně v klidu, generálka na MS vyšla perfektně. Jen škoda počasí, mohlo dorazit více diváků. I tak ale byla atmosféra skvělá.

Jakub Marek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme