Kvalifikaci formule 1 vyhrál v Singapuru Hamilton před Rosbergem

V kvalifikaci na Velkou cenu Singapuru formule 1 opět kralovala stáj Mercedes. Z vítězství se radoval Brit Lewis Hamilton o sedm tisícin sekundy před týmovým kolegou Nicem Rosbergem z Německa. Před kvalifikací se přitom velké šance dávali jezdcům Ferrari.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brit Lewis Hamilton vyhrál kvalifikaci na Velkou cenu Singapuru

Brit Lewis Hamilton vyhrál kvalifikaci na Velkou cenu Singapuru | Zdroj: ČTK

Tým z Maranela totiž od úvodních tréninků šlapal letos suverénnímu Mercedesu tvrdě na paty. V důležité kvalifikaci na zítřejší Velkou cenu, to už ale ze strany Ferrari nebylo úplně ono.

„Dlouho to vypadalo, že se nakonec bude radovat Massa z Williamsu a Ricciardo z Red Bullu, ale poslední ostré kolo vyšlo skvěle oběma Mercedesům,“ vrací se k průběhu kvalifikace redaktor Radiožurnálu Michal Jurman.

Přehrát

00:00 / 00:00

V kvalifikaci na Velkou cenu Singapuru formule 1 opět kralovala stáj Mercedes, z vítězství se radoval Brit Lewis Hamilton

Kvalifikaci tak vyhrál Lewis Hamilton, před týmovým kolegou a vedoucím mužem celkového hodnocení Nicem Rosbergem, třetí byl Ricciardo z Red Bullu.

Ferrari opět trochu doplatilo na technické problémy, Raikonenovi odešel motor a vyjede tak až ze 7. Místa. Fernando Alonso, který vyhrál dva ze tří tréninků, byl v kvalifikaci v Singapuru pátý.

„Je ale nutno říct, že dnes šlo o nejvyrovnaněji kvalifikaci v celé sezóně. Hamilton vyhrál před Rosbergem o 7 tisícin sekundy, což je asi délka ukousnutého nehtu a ani Ferrari, Williams a Red Bull rozhodně nijak nezaostávali,“ upozorňuje Michal Jurman.

Celý víkend se přitom jezdcům Mercedesu nedařilo, přesto kvalifikaci opět vyhráli.

„Mercedes ukázal, že je rychlý, spíše ale v tom závodním režimu, tedy na tvrdých gumách a delší distanci. Na té měkké substanci to zatím v maximální rychlosti na jedno kolo nebylo v Singapuru od Mercedesu ono,“ vysvětluje Michal Jurman.

„Je to možná dáno i specifikami okruhu Marina Bay, který má 23 zatáček, střídají se rychlé s pomalými. Oba piloti Mercedesu se tak nemohou maximálně spolehnout na výkon motoru. Přesto to Hamilton s Rosebrgem oproti konkurenci doslova ubojovali,“ dodal redaktor Radiožurnálu Michal Jurman.

Kvalifikace na Velkou cenu Singapuru, závod mistrovství světa vozů formule 1:

1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:45,681, 2. Rosberg (Něm./Mercedes -0,007, 3. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,173, 4. Vettel (Něm./Red Bull) -0,221, 5. Alonso (Šp./Ferrari) -0,226, 6. Massa (Braz./Williams) -0,319, 7. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,489, 8. Bottas (Fin./Williams) -0,506, 9. Magnussen (Dán./McLaren) -0,569, 10. Kvjat (Rus./Toro Rosso) -1,681.

Michal Jurman, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme