Kvalifikaci formule 1 znovu vyhrál Hamilton. Mezi Mercedesy se v Bahrajnu vklínil Vettel

Také do čtvrtého závodu mistrovství světa vozů formule 1, Velké ceny Bahrajnu, vyjede z prvního místa Brit Lewis Hamilton. Pilot Mercedesu v této sezóně v kvalifikaci stále nenašel přemožitele.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Hamilton míjí box stáje Red Bull

Lewis Hamilton míjí box stáje Red Bull | Zdroj: Reuters

Boj proti chronometru nabídl na rozpálené bahrajnské trati hodně vyrovnaný souboj do posledních sekund, který se opět vydařil nejlépe vedoucímu muži průběžného pořadí.

Hamilton ale překvapivě nebojoval se svým týmovým kolegou Rosbergem, ale pilotem Ferrari Sebastianem Vettelem. Ten nakonec na Hamiltona ztratil více než 4 desetiny sekundy. Rosberg si dojel pro třetí příčku na startovním roštu.

Zlepšující se formu Ferrari potvrdil čtvrtým nejlepším časem i další pilot italské stáje Kimi Raikkonen. Za ním se umístili piloti Williamsu Valtteri Bottas a Felipe Massa.

Velká cena Bahrajnu se jede v neděli od 17 hodin.

Kvalifikace na Velkou cenu Bahrajnu, 4. závod mistrovství světa vozů formule 1 v Manámě:
1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:32,571, 2. Vettel (Něm./Ferrari) -0,411, 3. Rosberg (Něm./Mercedes) -0,558, 4. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,656, 5. Bottas (Fin./Williams) -0,810, 6. Massa (Braz./Williams) -1,173, 7. Ricciardo (Austr./Red Bull) -1,261, 8. Hülkenberg (Něm./Force India) -1,879, 9. Sainz (Šp./Toro Rosso) -1,891, 10. Grosjean (Fr./Lotus) -1,913.

Michal Jurman, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme