Kvalifikaci na Velkou cenu Belgie vozů F1 ovládl Nico Rosberg

Německý pilot Nico Rosberg ovládl kvalifikaci před Velkou cenou Belgie vozů F1 na okruhu ve Spa. Za jezdcem Mercedesu, který vybojoval svou šestou pole position v letošní sezoně, se s odstupem 149 tisícin umístil Nizozemec Max Verstappen z Red Bullu. Jako třetí do zítřejšího závodu vyrazí Fin Kimi Räikkönen. Lídr šampionátu Lewis Hamilton kvůli výměnám motorů v průběhu víkendu odstartuje z poslední řady.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Němec Nico Rosberg na trati ve Spa-Francorchamps

Němec Nico Rosberg na trati ve Spa-Francorchamps | Zdroj: Reuters

Vzhledem k penalizacím, které za tři výměny pohonných jednotek během volných tréninků, nashromáždil vedoucí muž MS Lewis Hamilton, bylo zřejmé, že se do boje o pole position pustí jeho konkurenti.

Nejlépe si nakonec počínal Nico Rosberg, který se v rozhodující části kvalifikace prezentoval nejrychlejším časem v hodnotě 1:46,744 sekundy. Jen o desetinu a půl za ním skončil 18letý Max Verstappen, jenž ve své rodné zemi vybojoval svůj nejlepší kvalifikační výsledek kariéry.

Nejlepší trojku uzavřel čtyřnásobný vítěz Velké ceny Belgie Kimi Räikkönen, za nímž se na čtvrtém místě kvalifikoval jeho týmový kolega Sebastian Vettel.

Svou první kvalifikaci ve F1 v kariéře má za sebou Francouz Esteban Ocon. Závodník Manoru, který v britské stáji nahradil Ria Haryanta, dnes obsadil 18. místo, když za svým stájovým kolegou Pascalem Wehrleinem zaostal o dvě příčky.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme