Liberečtí florbalisté touží po play-off, postoupit chtějí s týmem bojovníků

Už tři roky po sobě se pod Ještědem nehrálo florbalové play-off. Tentokrát by to prý ale mužstvu FBC Liberec mohlo vyjít. S týmem odchovanců a bojovníků už by se prý neměly opakovat sezony, ve kterých tým bojoval ve spodní části extraligové tabulky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

florbal

florbal | Foto: Štěpán Tomš

„Na konci sezony bychom byli spokojení s play-off, nemějme malé cíle. Nadmíru spokojeni bychom byli, kdybychom překonali maximum, co se tu kdy povedlo, to znamená vyhrát v play-off minimálně 1 zápas,“ vysvětluje jeden z trenérů Jan Jánský.

Liberečtí by po tříleté absenci ve vyřazovacích bojích konečně rádi zasáhli také do duelů play-off. Něco takového nebude pro FBC vůbec snadným úkolem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tiskovou konferenci FBC Liberec navštívil i reportér ČRo David Nyč

„Samozřejmě známe svou cílu. Úplný základ je, aby se tým dokázal dobře konsolidovat, aby zvládl sezonu tak dobře, abychom na konci neměli problémy se záchranou,“ upravuje svá slova jeden z trenérů Liberce.

Po problémech v posledních sezonách je důvod k optimismu. „Snažili jsme se tým stavět tak, aby si kluci uvědomili, že musí táhnout za jeden provaz. Myslíme si, že tým má zdravého ducha, chce pracovat. Jde o to, aby to přetavil na hřišti. Pokud zvládnou pracovat všichni za jednoho, nebojíme si říct o play-off,“ dodává Jánský.

Do vyšších pater extraligové tabulky má tedy Severočechy dostat soudržná parta bojovníků s týmovým duchem.

A o charakteru mužstva má jasno i klíčový obránce Matěj Klucho. „Nebudeme přehrávat soupeře nějakou velkou kvalitou, na to bohužel v Liberci nikdy nebyli dostatečně dobří hráči. Ale síla našeho týmu by měla být v rýmovosti a v tom, jak se dokážeme bít jeden za druhého.“

„Možná z devadesáti procent jsme všichni v klubu odchovanci, takže soudržnost týmu by nám měla pomoci v klíčových chvílích,“ dodal Matěj Klucho po prvním odehraném extraligovém kole. V něm Liberec podlehl mladoboleslavskému celku Billy Boy 2:9.

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme