Liberečtí volejbalisté i přes statečný výkon na italský Lube Civitanova nestačili

Volejbalisté liberecké Dukly dnes v rámci evropské Ligy mistrů poměřili síly s favorizovaným celkem Lube Civitanova, na který však navzdory slušnému výkonu nestačili a prohráli 3:0 na sety. Liberec tak i po třech odehraných zápasech v prestižní evropské soutěži čeká na první výhru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalový Liberec se ani napotřetí v letošní Lize mistrů výhry nedočkal

Volejbalový Liberec se ani napotřetí v letošní Lize mistrů výhry nedočkal | Zdroj: ČTK

Liberečtí byli v utkáním hraném v Home Credit Aréně, která obvykle souží hokejovým Bílým Tygrům, považováni za velké outsidery, nicméně zejména ve druhém setu dokázali italský celek potrápit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenéra Milana Nekolu si po utkání pozval k mikrofonu reportér Petr Kadeřábek

„Myslím, že jdou naše výkony i přes porážku nahoru. Bohužel se nám nepodařilo vyhrát ani jeden set, přestože jsme k tomu byly ve druhé sadě blízko,“ mrzelo po utkání trenéra domácích Milana Nekolu.

Po prohře v úvodní sadě v poměru 18:25 Liberec ve druhém setu zabral a vynutil si dokonce setbol. K jeho využití však hosté úspěšným blokem zabránili a nakonec set dovedli do vítězného konce.

Ve třetí sadě již hráči vedoucího celku italské ligy, kteří se museli obejít i bez několika tradičních opor, dominovali a v poklidu dovedli utkání do konečného stavu 3:0 na sety.

Další utkání v rámci Ligy mistrů čeká Liberec za necelé dva týdny, kdy se 16. prosince představí v odvetě proti Civitanově na její palubovce.

„V Itálii to bude pochopitelně těžké, ale dnes se kluci rvali o každý balon a o totéž se pokusíme i tam. Nic jiného nám ani nezbývá. Ve zbývajících zápasech bychom určitě chtěli alespoň jednou vyhrát, přičemž nejlepší šance bychom měli mít doma proti Roeselare,“ dodal kouč českého celku.

Volejbalová Liga mistrů - 3. kolo skupiny E:

Dukla Liberec - Lube Civitanova 0:3 (-18, -24, -15)
Rozhodčí: Stanisic (Švýc.), Kurtiss (Lot.). Čas: 74 min.
Sestava a body Liberce: Janouch 1, Správka 9, Leikep 8, Patucha 10, T. Kriško 10, Staněk 4, libero Kopáček - Zajíček, Galabov. Trenér: Nekola.
Nejvíce bodů Civitanovy: Podraščanin 17, Čebulj 13, Stankovič 12, Fei a Parodi po 10.

Petr Kadeřábek, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme