Liberečtí volejbalisté míří za obhajobou titulu, Brno jim příliš nepřekáží

Ve volejbalové extralize zatím finále není bojem dvou vyrovnaných týmů. Obhájce titulu z Liberce v prvních dvou domácích zápasech s Brnem zvítězil suverénně 3:0 na sety. Dukla tím potvrzuje skvělou formu, na české scéně prohrála naposledy před Vánoci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán libereckých volejbalistů Aleš Správka vede Duklu k titulu

Kapitán libereckých volejbalistů Aleš Správka vede Duklu k titulu | Zdroj: ČTK

Mnoho dlouhých volejbalových večerů Liberečtí v play-off svým fanouškům nedopřávají, příznivci Dukly už možná zapomněli, jaké je nervovat se o výsledek. Tentokrát bylo hotovo za 80 minut a Dukla uštědřila Brnu další krutou prohru. Jihomoravané se ani v jednom setu nedostali přes 20 bodů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Suverénní jízdu Liberce za obhajobou mistrovského titulu sleduje reportér ČRo David Nyč

„Oni hrají svojí klasickou výbornou hru a my předvádíme úplně otřesné výkony. Je to až ostuda a štve mě, co předvádíme. Útočně jsou oproti nám o dvě třídy výš,“ vysvětloval nahrávač Moravanů Zdeněk Haník a smutně u toho sledoval radující se soupeře.

Hráči Dukly ještě v play-off neprohráli. Jednoznačně 4:0 vyřadili jak Příbram, tak v semifinále Karlovarsko. Jednoznačná je i finálová série. „Dneska to byl ‚világoš,‘ co si budeme nalhávat,“ ohodnotil druhé finále univerzál Jakub Vencovský historickým příměrem.

První dva finálové zápasy s Brnem byly možná paradoxně vůbec nejjednoznačnější. „Čekali jsme od Brna větší tlak My jsme k utkání přistoupili stejně agresivně jako včera, šli jsme do každého balonu. Troufám si říct, že jsme byli o třídu lepší než Brno,“ věří kapitán Dukly Aleš Správka.

Volejbalisté Liberce i napodruhé ve třech setech zdolali Brno a udělali další krok k titulu

Číst článek

Blokař Dukly Libor Leikep přitom v souvislosti s úchvatnou formou nemluví o skvělé souhře, přesném servisu ani o tvrdých smečích, ale o obrovské chuti hrát a vítězit.

„Strašně jsme se těšili a každý to měl v hlavě hodně dlouho. Když to vypuklo, na nic jsme nečekali a drželi Brno pod sebou v obou zápasech. Oba měly stejný průběh, máme navrch ve všech herních činnostech,“ říká statisticky nejlepší blokař extraligy.

Další dva zápasy jsou na programu ve čtvrtek a v pátek v Brně. Už před víkendem tak může Dukla slavit obhajobu loňského titulu.

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme