Londýnský starosta si v Japonsku zahrál ragby. Srazil na zem desetiletého chlapce

Už večer budou známa jména prvních semifinalistů ragbyového mistrovství světa. Spíš než rozložení sil před vyřazovacími boji se ale v hostitelské zemi, Anglii, řešilo v posledních hodinách jiné ragbyové téma. Pozornost na sebe totiž během návštěvy Japonska strhl londýnský starosta Boris Johnson. Při ragbyovém zápase s japonskými dětmi se příliš oddal své sportovní vášni a srazil na zem malého chlapce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boris Johnson při srážce s desetiletým Tokim

Boris Johnson při srážce s desetiletým Tokim | Zdroj: Reuters

Robustní Boris Johnson si vzpomněl, že během svých školních let v soukromých vzdělávacích institucích ragby nejednou hrával. Se zápalem sobě vlastním se v Tokiu na miniaturním hřišti pustil do exhibičního zápasu s japonskými školáky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Boris Johnson se při ragbyovém zápase s japonskými dětmi příliš oddal své sportovní vášni a jednoho chlapce srazil

Jak populární Boris, tak desetiletý Toki Sekiguči na chvilku zapomněli, že jde o ragby bezkontaktní. Střízlík Toki se postavil do cesty razantnímu úniku metrákového starosty a vzápětí se oba váleli po umělé trávě.

„Moc se omlouvám. V první chvíli jsem se cítil opravdu hrozně. Já samozřejmě netrénuju, tak jsem chlapce srazil omylem a svou nešikovností. On ale rychle vyskočil na nohy a nic mu nebylo,“ soukal ze sebe zkroušeně Boris Johnson, který se s Tokim vyfotil a věnoval mu oficiální míč ragbyového mistrovství světa.

Londýnský starosta japonskému chlapci věnoval oficiální míč ragbyového mistrovství světa a omluvil se | Foto: Reuters

Japonského školáka srážka chvilku bolela, ale nic to prý nebylo. Nešlo přitom zdaleka o první sportovní nešikovnost, které se dosluhující londýnský starosta dopustil. V loňském roce si adept na předsednictví Konzervativní strany zahrál na fotbalového sudího a v zápase omylem podrazil malého chlapce.

Londýnský starosta japonskému chlapci věnoval oficiální míč ragbyového mistrovství světa a omluvil se | Foto: Reuters

Nejprominentnější obětí Johnsonovy nešikovnosti se ale už v roce 2006 stal bývalý známý německý fotbalista Mauricio Gaudino. V exhibičním zápase přední politik zaškobrtl a v plné rychlosti hlavou, na ragbyový způsob, vletěl do Gaudinova podbřišku.

Boris Johnson při srážce s desetiletým Tokim | Foto: Reuters

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme