Lotyši smetli Japonce. Nyní je pro ně motivací ubránit dvojici Satoranský-Veselý

Zápasem proti Lotyšsku vstoupí dnes čeští basketbalisté do boje o účast na olympijských hrách. Pobaltský tým jim přitom už včera dokázal, že do Bělehradu přijel ve velké formě, když Japonsko smetl rozdílem třídy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Janis Strelnieks zkouší střelbu na český tým

Janis Strelnieks zkouší střelbu na český tým | Foto: Michal Jurman

V bělehradské Kombank Aréně rozhodně nebylo nijak dusno, Lotyši dominovali nad Japonskem od úvodních minut, po dvou čtvrtinách vedli 46:23 a od půlky zápasu už tak mohli začít myslet na dnešní druhé měření sil proti českému týmu.

„Samozřejmě jsou oba evropskými hvězdami z top klubů, takže ubránit je pro nás bude extra motivace,“ nabízí tradiční recept všech soupeřů českého týmu, tedy ubránit dvojici Satoranský-Veselý, hráč německého Bambergu Janis Strelnieks.

Přehrát

00:00 / 00:00

„Bude to úplně jiný zápas. Každý v nás doma věří. Jsme malá země, ale nejsme tady, abychom jeli domů,“ říká Lotyš Strelnieks

K dlouhodobě budovanému lotyšskému týmu se připojil jako poslední ze všech. Lotyši přehráli Japonce o 40 bodů a díky tomuto obrovskému rozdílu ve skóre si tak de facto, i když stále neoficiálně, zajistili postup do pátečního semifinále. Tím ale lotyšská mise nekončí, pobaltský tým si věří i na Čechy a vítězství ve skupině B.

„Bude to úplně jiný zápas. Každý v nás doma věří. Jsme malá země, ale nejsme tady, abychom jeli domů, nevzdáváme se. Držíme pohromadě a uvidíme, jak to dopadne,“ říká skromně navzdory skvělému vstupu do kvalifikačního olympijského turnaje šestadvacetiletý Strelnieks.

Na své konto si na úvod turnaje připsal jednu nelichotivou statistiku. Proti Japoncům byl jediným lotyšským hráčem bez bodu a o to větší motivaci tak bude mít dnes proti Česku.

Na své konto si na úvod turnaje připsal jednu nelichotivou statistiku. Proti Japoncům byl jediným lotyšským hráčem bez bodu a o to větší motivaci tak bude mít dnes proti Česku.

Zápas začíná v Bělehradě ve 21 hodin a slyšet ho můžete celý v přímé reportáži na streamu ČRo Sport nebo v mobilní aplikaci iRadio.

Michal Jurman, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme