Lukáš Krpálek zlato mezi judisty neobhájil, v Astaně skončil pátý

Judista Lukáš Krpálek na mistrovství světa v Astaně svůj loňský titul neobhájil. V semifinále kategorii do 100 kilogramů podlehl Němci Freyovi kvůli prohře na ippon půl minuty před koncem. V boji o třetí místo pak podlehl dalšímu Němci Petersovi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejblíž ke zlaté medaili měl na Evropských hrách judista Lukáš Krpálek

Nejblíž ke zlaté medaili měl na Evropských hrách judista Lukáš Krpálek | Zdroj: Reuters

„Věděl jsem, že to bude hrozně těžké, ale až takhle, to jsem nečekal. Byl jsem tak zničený, že jsem málem i zvracel. Bylo mi fakt hrozně," popsal pro Český rozhlas a ČTK přímo v Astaně Lukáš Krpálek mezi zápasy.

Klíčová chyba, kterou přišel o naději na obhajobu titulu, přišla 27 sekund před koncem semifinále. Němec Frey výborně zareagoval na český pokus o útok a výborně provedeným kontrachvatem získal vítězství na ippon.

V souboji o třetí místo se v kategorii do 100 kilogramů český bojovník pral s dalším Němcem Dimitrim Petersem. Souboj ale trval necelé dvě minuty, pak Němec položil 24letého Čechan na lopatky, také vyhrál na ippon a slaví bronzovou medaili. Lukáš Krpálek skončil pátý.

V kategorii nad 100 kilogramů soupeřil mnohonásobný český mistr Michal Horák s Mexičanem José Cuevasem. Dlouho vyrovnaný zápas rozhodl Čech dvě minuty před koncem, když udržel soupeře 15 sekund na tatami, což znamenalo automatický postup do druhého kola, tam ale nestačil na Gruzínce Okruašviliho.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme