Luxusně ubytovaní házenkáři mají výhled na Dauhá přímo z vany

Katar je v současnosti země neomezených možností. A přesvědčují se o tom při mistrovství světa i všichni členové české reprezentace házenkářů. Hotel má národní tým v rostoucí mrakodrapové části Dauhá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jeden z pokojů české házenkářské reprezentace během katerského MS

Jeden z pokojů české házenkářské reprezentace během katerského MS | Foto: Pavel Lebeda

„Je to úžasné. V životě jsem takovém hotelu nebydlel, už asi ani nikdy bydlet nebudu,“ neskrývá nadšení fyzioterapeut Petr Tahovský, který vůli svým pracovním úkolům u reprezentace dostal jeden z největších pokojů. Ten připomíná velmi dobře vybavený byt.

Ubytování má ale jednu zvláštnost – vanu přímo u velkého okna. „Je to trošku nepraktické. Když se jdu večer koupat, tak si zhasínám, aby z protějšího mrakodrapu někdo nekoukal na mě,“ směje Petr Tahovský.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hotel české reprezentace v Dauhá navštívil reportér ČRo Mirko Vasić

Kromě hotových mrakodrapů je množství dalších rozestavěných „Obsazenost těch staveb je zatím malá, ale oni to asi investují směrem do budoucnosti,“ všiml si manažer české házenkářské reprezentace Karel Nocar.

Podobný stavební ruch je prakticky po celém Dauhá, které připomíná často luxusní staveniště. Katar má totiž zásluhou zásob zemního plynu obrovské finanční možnosti, a rád by se vyrovnal, alespoň v některých ohledech, moderním státům.

Množstvíprostředků investuje kvůli propagaci i do sportu. Přidělený má třeba světový šampionát ve fotbale 2022, usilovat by výhledově chtěl také o olympijské hry. Teď ale pořádá v luxusních halách MS házenkářů, na kterém večer nastoupí český tým proti Švédsku.

Nezvykle umístěná vana v katarském luxusím hotelu | Foto: Mirko Vasić

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme